Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Chatu na Kozí horce zachvátil požár, hasiči s ohněm bojovali celý den

Celou neděli hasiči bojovali s požárem, který zachvátil chatu na Kozí horce u Brněnské přehrady. Od druhé odpolední se hasičské jednotky snažily dostat plameny pod kontrolu, což se jim povedlo až okolo šesté hodiny. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil, oheň hasiči uhasili až před desátou večerní.

Včera okolo druhé odpolední se kolem Pryglu objevil hustý dým. U Kozí horky zachvátil místní chatu požár. Do boje proti plamenům okamžitě vyrazili hasiči, na hořící obydlí spustili tři proudy vody a zahájili boj s neústupným ohněm. Kvůli velkému množství naskladněného materiálu se hasičům dlouho nedařilo plameny zmírnit, oheň se rozšířil až na střechu.

Z prostoru chaty hasiči vynesli hořící propanbutanovou lahev, která požáru jen přidávala, tu pak odnesli dostatečně daleko od chaty, aby ji nechali samovolně vyhořet. Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu až před šestou hodinou večerní. I tak v hašení jednotky pokračovaly až do 22 hodin.

Výše škody a příčina vzniku požáru je v šetření. Při požáru se nikdo nezranil. Ve 22.05 hodin se jednotky vrátily zpět na základnu." uvedl mluvčí hasičů Petr Příkazký.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hzs jmk

Štítky požár, brno, bystrc, prygl, hasiči, hzs jmk, Kozí horka, chata, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chatu na Kozí horce zachvátil požár, hasiči s ohněm bojovali celý den  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.