Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Stařence v Brně zachránili život sousedé a strážníci, ve svém bytě upadla a nemohla vstát

Veliké obavy měli sousedé o starší paní v bytě, kde se celou noc svítilo. Na klepání ani zvonění neodpovídala a zdálo se, že se jí možná něco stalo. Přivolaní strážníci pak skutečně uviděli přes okno ženu ležet na zemi zmatenou a odřenou na rukách i nohách. Seniorka pak putovala se zdravotníky rovnou do nemocnice.

Páteční odpoledne nebylo pro obyvatele domu ve Štýřicích nijak příjemné. V bytě jedné ze sousedek se celou noc svítilo a zevnitř se ozývaly pouze slabé zvuky. Na klepání na dveře nikdo neodpovídal, a tak se vystrašení sousedé rozhodli zavolat strážníky. 

Pětaosmdesátiletá seniorka ale nepřišla otevřít ani po naléhání městské policie. Jeden ze strážníků proto vylezl na balkon v nižším patře, aby se podíval, jestli se staré paní nic nestalo. Jakmile se dostal k oknu v bytě seniorky, uviděl ji ležet na zemi a třást se. Okamžitě dal vědět kolegům, kteří museli dveře do bytu otevřít silou. 

Seniorka byla naštěstí při vědomí, na rukou a na nohách měla krvácející oděrky a působila velmi zmateně. Neměla vůbec ponětí, jak se na zem dostala nebo jak dlouho už na podlaze leží. Strážníci jí ihned zavolali sanitku a ženě poskytli první pomoc.  

Strážníci pak o celé situaci vyrozuměli příbuzné. Zdravotníci ženu po prvotním ošetření převezli sanitkou do nemocnice.“ uvedla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Záchrana, strážníci, mpb, Štýřice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stařence v Brně zachránili život sousedé a strážníci, ve svém bytě upadla a nemohla vstát  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.