Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Agresivní pes ve Starém Lískovci si oblíbil kousání do lidí. Jeho majitel si z toho nic nedělá

Po Starém Lískovci si volně pobíhal pes. Když zavětřil kolemjdoucího muže, rozběhl se za ním a kousl ho do nohy. Majitel psa se následně s klidem odebral i se zvířetem domů. Strážníci majitele psa našli a zjistili, že zvíře lidi napadá poměrně často. Páníček bude muset počítat s postihem.

V pátek odpoledne zažil nepříjemné chvíle muž ve Starém Lískovci, kde ho údajně napadl pes. Zvíře si volně pobíhalo bez náhubku i vodítka a poté, co okolo něj muž prošel, se rozběhlo a kouslo do nohy. 

Narozdíl od rozladěného pokousaného muže se jeho majitel nijak nevzrušoval a z místa v naprostém klildu odešel i se psem. Nahněvaný sedmačtyřicetiletý muž se obrátil na linku 156, aby incident nahlásil a přivolaným strážníkům popsal, co se stalo. Lékařské ošetření sice odmítl, v pokousaném lýtku ale cítil bolesti. 

Jak se brzy ukázalo, nejednalo se o první incident, který agresivní pes způsobil, a proto se strážníci vydali za jednasedmdesátiletým majitelem středně velkého psa. Na vytipovaném místě ho také našli. I když se strážníky spolupracoval, bude muset čekat postih, jeho agresivní mazlík se totiž do lidí zakusuje až podezřele rád. 

Majitel psa strážníkům po chvíli později potvrdil, že psa na uvedeném místě toho dne skutečně venčil a na výzvu strážníků předložil očkovací průkaz zvířete včetně potvrzení očkování proti vzteklině. Vzhledem k opakovanému porušení městské vyhlášky hlídka případ předala k dořešení správnímu orgánu.“ uvedla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky pes, strážníci, Brno, agresor, kousal, Starý Lískovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Schleier

A co jeho psí práva? Podle obrázku to byl černý pes. Určitě na něj ten kousnutej dělal rasistický ksichty. Nebo měl těžké dětství a při kojení ho sourozenci odstrkovali od cecíků. Vlastně by jste ho měli litovat.Vždyť mohl od kousnutého chytit nějakou infekci.

Pondělí, 22. února 2021, 09:30Odpovědět

Pavel Obr

S takovýma já si poradím já si poradím snadno . Jednou na mě vystartoval Dobrman tak jsem vyndal svůj bojový nůž a rozřízl jsem mu tlamu a byl klid a páníček ani necek.

Pondělí, 22. února 2021, 09:15Odpovědět

Magda Forejtová

Kachle Kachlic - pro vás? proč ne, ale nejste k sobě zbytečně krutý?

Pondělí, 22. února 2021, 05:34Odpovědět

Josef Andrle

Pes za to asi nemůže,majitel má vodítko?a je po problému.tady by hned někdo snad zabíjel a kopal?pak už se v této zemi ničemu nedivím.

Neděle, 21. února 2021, 20:10Odpovědět

Kachle Kachlic

tvrda kopacka mezi kulky a klackem pres hlavu a je klid!

Neděle, 21. února 2021, 19:59Odpovědět

Agresivní pes ve Starém Lískovci si oblíbil kousání do lidí. Jeho majitel si z toho nic nedělá  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.