Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Policisté zadrželi muže, který v Česku sedmnáctkrát nahlásil bombu. Dělá to už od devadesátých let

Komplikoval život desítkám tisíc lidí. Nemluvě o problémech s dopravou či fungováním veřejných institucí. Na hranicích mezi Francií a Švýcarskem zadrželi policisté muže, který ze zahraničí telefonicky sedmnáctkrát nahlásil bombu v České republice. Šlo o veřejné budovy, úřady, poštu a další instituce. Nyní mu hrozí až pět let vězení.

Policisté zadrželi muže na pražském letišti. Na stopě mu byli už delší dobu. Podle vyšetřováníé má na svědomí sedmnáct poplašných telefonátů do různých institucí.

V srpnu tak znepříjemnil život desítkám tisíc lidí v dopravních prostředcích, obchodech, poštách i nemocnicích. Zaměstnal stovky příslušníků integrovaného záchranného systému.

„Kriminalisté operativní činností zjistili, že pobývá v zahraničí, kde byl také na základě Evropského zatýkacího rozkazu na hranicích mezi Francií a Švýcarskem zatčen a koncem listopadu eskortován na Letiště Václava Havla Praha," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Milovník vlaků, který svými anonymními hovory s výhružnou zprávou zaměstnává policisty hasiče i záchranáře už od devadesátých let, u výslechu nevypovídal. Na rozsudek si počká ve vazbě. „Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až 5 let za mřížemi," uzavřel Šváb.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky poplašné telefonáty, policisté, zadržení, letiště, Česko, Francie, Švýcarsko, Pavel Šváb, Letiště Václava Havla, Evropský zatýkací rozkaz, bomba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté zadrželi muže, který v Česku sedmnáctkrát nahlásil bombu. Dělá to už od devadesátých let  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.