Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena nedopatřením poskytla své údaje podvodníkovi, přes sociální sítě pak tahal peníze z jejích kamarádů

Ženě z Brněnska poslala její kamarádka odkaz na soutěž o večeři, ta jí pak poskytla všechny své přihlašovací údaje. Za jejím profilem se ale skrýval podvodník, který se naboural nejen do profilu napálené ženy, ale později i jejích známých. Z ukradeného profilu pak požadoval po přátelích peníze i jejich údaje.

Zajímavá nabídka soutěže o večeři zlákala devětačtyřicetiletou ženu z Brněnska. Nabídka ji okamžitě nadchla, protože ji ženě poslala skrz sociální sítě její dobrá kamarádka. Ta během další komunikace požádala o zaslání telefonního čísla, emailové adresy a nakonec i kódu, který jí dorazil na mobil od správce mailové schránky.
 

Požadavky ženě nijak podezřelé nepřišly, komunikace vypadala důvěryhodně. Neměla proto ani tušení, že všechny své údaje poslala podvodníkovi. Ten změnil přihlašovaci údaje nejen na emailu, ale i na sociálních sítích, díky čemu se pak dostal k ženiným přátelům. Od těch pak postupně požadoval peníze i přístupy k jejích účtům.

Že se jednalo o podvodníka zjistila nebohá žena až po tom, co si se svou známou popovídala. Kamarádka jí připomněla tisícový dluh, který u ní podvedená žena má, peníze ale poslala úplně cizímu člověku. Kriminalisté teď rozsah sítě zatím neznámého podvodníka vyšetřují.

Policisté specializující se na kyberkriminalitu upozorňují, že každý by měl věnovat patřičnou pozornost ochraně přihlašovacích údajů a hesel do všech aplikací, emailových schránek či profilů. Rozhodně by je neměl bezmyšlenkovitě přeposílat jiným osobám." uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Podvodník, sociální sítě, policie, peníze, sociální síť, Brněnsko, večeře, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena nedopatřením poskytla své údaje podvodníkovi, přes sociální sítě pak tahal peníze z jejích kamarádů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.