Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Únosce převážel z Polska přes jižní Moravu matku s dítětem. Dopadla ho místní policie

Nejen jihomoravští policisté mají za sebou krušnou noc. Během nočních hodin se vydali hned na dvě pátrací akce. Jednou z nich byl únos matky s dítětem neznámým cizincem, který se z Polska přes jižní Moravu vydal i s unesenou ženou a její ratolestí do Rumunska. Druhý případ se týkal ukradené dodávky, ta zase ze Slovenska mířila po D1 do Prahy. Oba případy měly šťastný konec, jak dodávku, tak zmizelou rodinu policisté ještě dnes objevili.

Poměrně náročnou noc mají za sebou kolegové z jihomoravského operačního střediska. Na tísňovou linku volalo hned 136 lidí, jedno z oznámení ale vypadalo velmi naléhavě. 

Policie se okamžitě dala do pátrání poté, co bylo nahlášeno pátrání po matce s dítětem, které měl v Polsku unést cizinec a údajně přes jih Moravy směřoval do Rumunska. Informace o únosu se roznesla okolo desáté večerní po všech radiostanicích. Policisté proto obsadili všechny hraniční přechody s Rakouskem a Slovenskem, aby mohli kontrolovat projíždějící auta. Pátrali po jednom konkrétním, které jeden z organizátorů únosu pořídil v Polsku. Nad ránem byla pátrací akce úspěšná. Auto i s posádkou policie vypátrala na jedné z benzinek. 

„Na objasnění všech okolností případu spolupracujeme s kolegy z Polska a Moravskoslezského kraje.“ přiblížil okolnosti mluvčí policie Pavel Šváb.

Tím ale adrenalin čtvrteční noci nekončí. Druhý dost náročný případ odstartoval na Slovensku. Tady podezřelý muž ukradl dodávku a zamířil s ní do Prahy. K jeho smůle měl ale v autě jeho majitel sledovací zařízení, které vůz lokalizovalo. Potom už nebylo nijak složité kontaktovat operačního důstojníka, který na místo poslal dálniční policisty z Domašova. 

„Těm se povedlo auto na dálnici D1 zastavit. Řidič tvrdil, že je na vypůjčení domluven, což se rozchází s vyjádřením majitele vozidla. Případ budou rozplétat slovenští kolegové.“ doplnil Šváb.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky únos, policie, Polsko, jižní morava, brno, d1, Jihomoravský kraj, Slovensko, Rumunsko, Praha, Dálnice D1, Pavel Šváb, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Únosce převážel z Polska přes jižní Moravu matku s dítětem. Dopadla ho místní policie  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.