Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Žena zapomněla na oběd na plotně, ten začal hořet. Policisté museli vykopnout dveře

Pořádnou dávku štěstí v neštěstí měla starší paní, která se včera dopoledne pustila do přípravy oběda. Seniorka si nejspíš jen chtěla chvíli odpočinout a nevšimla si, že jídlo na plotně se stále připravuje. Hořící pokrm zaplnil kouřem cely byt. Přiotrávenou ženu přijeli zachránit dopravní policisté, museli při tom vykopnout dveře.

V drama a boj o život se v úterý krátce po poledni v Chrlicích proměnilo obyčejné vaření oběda třiašedesátiletou ženou. Že má kuchařka na plotně jídlo zapomněla a šla si na chvíli odpočinout. Oběd ale začal na pánv doutnat a poté i hořet. 

Kouře, linoucího se z oken, si všimla jiná žena, která okamžitě zavolala na tísňovou linku. Nejblíže místa činu se právě nacházela dopravní hlídka chrlického dálničního oddělení, která urychleně přijela. 

Zásah se neobešel bez zranění

Nebohá žena však byla uvnitř bytu zamčená a nijak se k ní nedalo dostat. Policisté proto vykopli dveře do bytu a seniorku, která se pořádně nadýchala kouře, jímž se přiotrávila, vyvedli na balkón, aby se nadýchala čerstvého vzduchu. Ani uniformovaným zachráncům se ale nepodařilo vyváznout úplně bez újmy, i jim se nemálo kouře dostalo do plic a jeden z policistů si při vykopávání dveří poranil nohu. Na místo ale brzy přispěchali hasiči se záchranáři. 

„Silně zakouřený byt stačilo pouze odvětrat. Záchranáři pak ženě i policistům poskytli první pomoc a převezli je k dalšímu ošetření do nemocnice. Policisté i zachráněná žena jsou v domácím ošetřování mimo ohrožení na životě.“ doplnil mluvčí policie Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky kouř, otrava, oběd, Chrlice, brno, policie, záchrana, požár, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena zapomněla na oběd na plotně, ten začal hořet. Policisté museli vykopnout dveře  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.