Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nepoctivý skladník schoval zákazníkovi peněženku se sedmi tisíci, hrozí mu rok za mřížemi

Nepoctivost se pořádně vymstila šestačtyřicetiletému skladníkovi. Ten si všiml, že jeden ze zákazníků zapomněl v jejich prodejně peněženku, kterou prohledal a zjistil, že by se mu sedm tisíc v hotovosti mohlo hodit, a proto si ji schoval na horší časy. Případ ale přijeli prošetřit policisté, což ho vylekalo a peněženku majiteli vrátil. Podle kamerových záznamů to ale původně vůbec neměl v plánu, hrozí mu proto teď až rok ve vězení.

O tom, že se nevyplácí si nalezenou věc jen tak ponechat se v těchto dnech přesvědčil muž z Hodonínska. Na začátku července se do prodejního skladu ve Velkých Pavlovicích vydal zákazník, který si na palety odložil peněženku a bohužel ji tady zapomněl. Do skladu se ale ihned vrátil a personálu se po ní ptal. Zaměstnanci mu ale řekli, že se peněženka nenašla a nejspíš ji odnesli další lidé, kteří mezi tím prodejnu navštívili. 

Ani tak se ale zákazník nenechal odbýt a prohledal místa v prodeně, kde se pohyboval, jestli peněženka někam nezapadla. Měl v ní totiž téměř sedm tisíc korun a osobní doklady. Když na místě nic nenašel a personál mu nechtěl pomoci, obrátil se na policii.

Hustopečtí policisté přijeli na místo a případem se začali zabývat. To už ale přiběhl jeden ze skladníků, že ztracenou peněženku našel a odevzdal majiteli. Policisté ale stejně prohlédli amerové záznamy, ze kterých zjistili, že muž sice peněženku našel, ale poté, co ji prohledal a došel k názoru, že by se mu mohla hodit, ji schoval do vedlejšího regálu a majiteli se nepřiznal. 

„Hustopečtí policisté počátkem tohoto týdne sdělili šestačtyřicetiletému muži podezření z trestného činu zatajení věci. Věc zpracovávají v tzv. zkráceném přípravném řízení. U soudu v případě prokázání viny hrozí dotyčnému až rok vězení.“ doplnila mluvčí policie Alice Musilová. 

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky skladník, nepoctivost, peněženka, policie, vězení, okres Hodonín, Velké Pavlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepoctivý skladník schoval zákazníkovi peněženku se sedmi tisíci, hrozí mu rok za mřížemi  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.