Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Haciči s policisty odpálili nebezpečný balvan. Hrozilo, že se zřítí na silnici

V sobotu se u Býčí skály uvolnil balvan, který ohrozil tamní řidiče i chodce. Desetitunový kámen držely pouze stromy, na místo museli být povoláni policisté i hasiči se sřelmistry, aby balvan odstranili. Krom silnice byly od 12 až do 20 hodin uzavřené nejen okolní silnice, ale policisté hlídali i lesní stezky před chodci i cyklisty, kteří nedbali dopravního značení.

V sobotu museli mezi Býčí skálou a jeskyní Kostelík zasahovat nejen policisté, ale i hasiči. Z tamní skály se uvolnil balvan, který se každou chvíli mohl zřítit na silnici a způsobit tak velké neštěstí. Zhruba desetitunový balvan přišel zhodnotit geolog, který doporučil, aby odborník bez odkladu kus skály odstranil. 

K zákroku byli proto krom hasičů přivolání také střelmistři. Do kamene pak navrtali sedmnáct otvorů, do kterých vložili kilo trhaviny a o půl osmé balvan odstřelili. 

Od dvanácti až do osmi hodin byla ale uzavřená celá silnice mezi Adamovem a Křtinami, aby nikdo nepřišel ke zranění. Těsně před samotným odstřelením balvanu policisté uzavřeli i okolní silnice a hlídali také lesní stezky. Balvan totiž uvízl mezi stromy a hrozilo, že zraní i případného chodce. I přesto se ale někteří na vlastní nebezpečí na stezku vydali.

„Policisté zajistili místo a vykazovali z něj cyklisty, kteří nerespektují dopravní značení. Je nutné dbát pokynů policistů a hasičů, kteří na místě zasahují.“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky balvan, policisté, hasiči, odstřel, brněnsko, silnice, Býčí skála, Kostelík, Adamov, Křtiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Haciči s policisty odpálili nebezpečný balvan. Hrozilo, že se zřítí na silnici  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.