Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedenáctiletá slečna odvedla uvázaného pejska od obchodu, ten ale čekal na svou osmdesátiletou majitelku

Jedenáctileté dívce se zželelo uvázaného pejska u obchodu a odvedla si ho domů. Pes ale patřil osmdesátileté paní, kterou po návratu z nákupu u vchodu její mazlíček nečekal. Zavolala proto strážníky. Pes se majitelce vrátil velmi brzy, jeho polohu díky čipu seniorce sdělila maminka malé záchranářky.

Součástí dojemného příběhu o pevném poutu mezi člověkem a psem se stali strážníci z bystrcké služebny. V úterý odpoledne jim na tísňovou linku volala osmdesátiletá paní která byla velmi rozrušená. U vchodu do supermarketu uvázala svého malého psíka, a po nákupu už tam nebyl.

Strážníci se proto dali prozkoumávat záznamy z bezpečnostních kamer, aby zjistili, kdo a kdy jejího mazlíčka odvedl. Na monitoru se brzy objevil ještě neztracený kříženec i dívka, která ho nejprve hladila a poté i odvedla. 

Strážníci si s sebou vzali fotky, aby malou slečnu poznali, a vydali se hledat do ulic. To už ale majitelce psa zvonil telefon. Neznámá žena v telefonu seniorce oznámila, že pes je v pořádku u nich. Byla to matka dívky, která si pejska přizvlastnila. Události nabraly tak rychlý spád díky čipu, z kterého rodina ve spolupráci s útulkem městské policie získala kontakt na majitelku.

Všichni zúčastnění se i se strážníky později sešli, aby se případ dotáhl do zdárného konce. Jedenáctileté děvče vysvětlilo, že jí uvázaného pejska u obchodu začalo být líto a měla dojem, že už tam sedí sám příliš dlouho.  S přesvědčením, že ho tam někdo zapomněl, ho tedy odvedla domů, aby se o něho postarala.

„ Aby k podobné situaci už příště nedošlo, strážníci přítomné obeznámili s obsahem městské vyhlášky o pohybu psů. Ta majitelům mimo jiné ukládá povinnost mít zvíře pod neustálým dohledem a přímým vlivem. Hlídka případ s majitelkou uzavřela domluvou. Ještě než se všichni rozloučili, školačka s velkou radostí přijala seniorčinu nabídku, že když bude chtít, může jejího pejska chodit venčit..“ doplnil šťastný konec příběhu mluvčí strážníků Pavel Šoba. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pes, krádež, záchrana, obchod, mpb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedenáctiletá slečna odvedla uvázaného pejska od obchodu, ten ale čekal na svou osmdesátiletou majitelku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.