Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Opilý řidič nezvládl zatáčku a srazil popelnice jako kuželky, zastavil se až o auto

Pastí na osmačtyřicetiletého řidiče nákladního Renaultu se stal v neděli nad ránem špatně zaparkovaný Seat v Blučině. Ten sice zůstal na silnici odstavený tak, že zasahoval do jízdního pruhu. Řidič Renaultu měl však v tu chvíli zcela jiný problém - necelé dvě promile v krvi.

Opilý řidič pak průjezdu mírné levotočivé zatáčky vyjel mimo silnici na chodník, kde porážel plastové popelnice jako kuželky. Zastavil se právě až o zaparkovaný Seat. Policisté mu záhy naměřili víc jak 1,8 promile alkoholu.

„Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a zodpovídat se bude i z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Policisté si posvítili na řidiče

O prvním prázdninovém víkendu policisté vyrazili při velké akci na silnice. Za víkend zkontrolovali téměř čtyři a půl tisíce aut projíždějících jižní Moravou. Při kontrolách zjistili téměř osm stovek přestupků a na pokutách vybrali více než 350 tisíc korun. Navíc přestupky více než sto padesáti řidičů oznámili správnímu orgánu k dalšímu opatření.

Ve 364 případech porušili řidiči nejvyšší povolenou rychlost. Druhým nejčastějším přestupkem bylo nepoužití bezpečnostních pásů.„ V průběhu víkendu, kdy se policisté zaměřili také na dohled na dálnicích, zjistili sedmatřicet řidičů, kteří neměli platnou dálniční známku," uzavřel mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky popelnice, Blučina, nehoda, alkohol, silnice, Renault, SEAT, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Opilý řidič nezvládl zatáčku a srazil popelnice jako kuželky, zastavil se až o auto  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.