Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnští strážníci museli ke zraněné seniorce vlézt po žebříku. Zamčeno bylo zevnitř a v bytě unikal plyn

Obrovské štěstí měla ve čtvrtek starší paní v Židenicích. Ve dveřích nechala zastrčené klíče zevnitř zrovna v době, kdy upadla a zlomila si ruku. Strážníci k ní museli vlézt ze dvora po žebříku a ženě zachránili život. V bytě totiž unikal plyn.

Mezi staršími lidmi rozšířená zvyklost nechat klíče zastrčené z vnitřní strany zamčených dveří často komplikuje jejich záchranu v případě nutnosti. Tento problém ve čtvrtek řešila například ošetřovatelka při návštěvě jedné ze svých klientek v Židenicích. Ačkoli přes dveře slyšela volání o pomoc, nebyla schopná nijak zakročit, protože dveře nešly nijak otevřít. 

Naštěstí měla seniorka v blízkém dosahu mobilní telefon, zavolala proto ošetřovatelce, které popsala, že upadla a zřejmě si zlomila ruku. 

Ošetřovatelka proto neváhala a rychle zavolala strážníky městské policie. Ti se po konzultaci se sousedy dozvěděli, že ke zraněné paní do bytu se dá dostat po žebříku ze dvorku, kam je jedna ze sousedek ochotně pustila. 

Hlídka pořádkové jednotky labyrint zídek a pozemků s využitím žebříku zakrátko překonala a otevřenými dveřmi ze dvora vstoupila ke zraněné osmasedmdesátileté ženě.“ popsal událost mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba. 

Seniorka chtěla zachráncům začít popisovat, jak šla vařit kávu a upadla, strážníci však ucítili unikající plyn. Byt proto ihned odvětrali, zraněné paní poskytli první pomoc a přivolali záchranáře. Ti pak ženu převezli sanitkou do nemocnice. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mpb

Štítky mpb, Brno, seniorka, záchrana, žebřík, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští strážníci museli ke zraněné seniorce vlézt po žebříku. Zamčeno bylo zevnitř a v bytě unikal plyn  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.