Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Prázdné silnice lákají k pirátské jízdě. Řidič Peugeotu prosvištěl kolem policistů dvoustovkou, žena se řítila obcí stovkou

Pandemie koronaviru výrazně zpomalila ekonomiku a důsledkem toho jsou i prázdnější silnice na jižní Moravě. Tato skutečnost láká mnoho řidičů ke svižnější jízdě. V některých případech však přerůstá spíš v obecné ohrožení.

Policisté v uplynulých dnech řešili hned celou řadu případů, kdy řidiči výrazmě překročili rychlost. Ve dvou extrémních případech o 60 a více kilometrů za hodinu.


VIDEO: Patnáctiletá dívka ujížděla policistům v Brně a nabourala, autem pro ni přijel i čtrnáctiletý bratr

Omezené školní povinnosti a nuda z pobytu doma přivedla sourozence z Brna na nebezpečný nápad. Patnáctiletá dívka a čtrnáctiletý bratr ukradli svým prarodičům auta a vydali se na jízdu městem.


Policisté hlídkující u dálnice nedaleko Ivanovic na Hané například přistihli řidiče peugeotu. Muž projel kolem hlídky rychlostí 201 km/h, rychlostní limit byl přitom 110 km/h. „Počítat může se zákazem činnosti a několikatisícovou pokutou," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Pirátkou silnic se stala i pětačtyřicetiletá řidička Fiatu. Té naměřili policisté při průjezdu obcí Křídlůvky na Znojemsku rychlost 111 km/h.  „Její závažný dopravní přestupek předáme k projednání u přestupkové komise. Vzhledem k tomu, že v obci překročila dovolenou rychlost o více než 40 km/h, hrozí jí správní trest zákazu činnosti od 6 měsíců do jednoho roku, pokuta ve výši mezi 5 000 až 10 000 korun a 5 trestných bodů," uzavřela policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.


FOTO: Rychle a zběsile Brno. Řidič se proháněl městem rychlostí 188 kilometrů za hodinu

Na samozvané závodníky si v minulých dnech vyšlápli brněnští policisté. Nad výsledkem přitom zůstává rozum stát. Někteří řidiči se na padesátce řítili i stovkou, titul rekordmana pak drží řidič, který překročil povolenou rychlost o víc než 100 km/h.


Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky piráti, silnce, rychlá jízda, policisté, silnice, Peugeot, pandemie covidu-19, Jihomoravský kraj, Pavel Šváb, Fiat, Haná, okres Znojmo, Křídlůvky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prázdné silnice lákají k pirátské jízdě. Řidič Peugeotu prosvištěl kolem policistů dvoustovkou, žena se řítila obcí stovkou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.