Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kašlající žena v Brně poplivala cizího muže, protože jí nedal cigaretu

Do dočasné izolace poslalo dva brněnské strážníky chování devětatřicetileté polsky mluvící ženy. Ta žebrala v Brně a poté, co ji kolemjdoucí muž nedal cigaretu, na něj začala plivat. Přivolaní strážníci pak museli z preventivních důvodů i se služebními auty podstoupit dekontaminaci.

Událost se stala na začátku týdne. Podle informací z linky 156 cizinka žebrala v ulicích a poplivala muže, který jí odmítl dát cigaretu. Strážníkům se pak ve spolupráci s volajícím podařilo polsky hovořící opilou ženu na Vinohradech najít.

Žena byla velmi agresivní, strážníky urážela a v jejich přítomnosti kašlala a kýchala. Nakonec pro ni museli přijet zdravotníci, kteří ji odvezli na infekční oddělení bohunické nemocnice.

Strážníci museli s veškerým vybavením i služebními vozidly podstoupit dekontaminaci, kterou provedli jihomoravští hasiči. „S kvalifikací skutku městská policie vyčkávala na výsledky ženiných zdravotních testů, protože v případě nákazy by se mohlo jednat o trestný čin," uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba.

V úterý odpoledne se naštěstí strážníci dozvěděli příznivý výsledek. „Případ proto postoupí do správního řízení pro podezření z přestupku proti občanskému soužití, a jelikož žena neměla nasazenou roušku, bude se zodpovídat i z porušení ministerského nařízení," uzavřel Šoba.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky strážníci, kašlající žena, koronavirus, karanténa, cigareta, Brno, Nemocnice Bohunice, Brno-Vinohrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kašlající žena v Brně poplivala cizího muže, protože ji nedal cigaretu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.