Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: U nehody v Brně zasahoval kvůli podezření na koronavirus biohazard tým

K na první pohled obyčejné dopravní nehodě na Hradecké ulici v Brně musel včera v podvečer vyrážet speciální biohazard tým. Ukázalo se totiž, že jeden ze zraněných řidičů by mohl být nakažen koronavirem. Speciální sanitka muže převezla do nemocnice, místo nehody poté dekontaminovali hasiči.

Na první pohled obyčejná dopravní nehoda se udála včera v podvečer na Hradecké ulici v Brně, srazily se zde dvě osobní auta. Oba řidiči naštěstí vyvázli bez větších zranění, situace se však změnila ve chvíli, kdy jednomu z řidičů zjistili záchranáři podezření na koronavirus.

Řidiče se zvýšenou teplotou odvezla sanitka do nemocnice

„Oba řidiči utrpěli pouze lehká zranění, u jednoho pacienta jsme však při vyšetření vysledovali podezřenění na možnou nákazu. K místu proto přijela speciální sanitka biohazard týmu, která je k zásahům s rizikem výskytu vysoce nakažlivé nemoci určena. Sanitka muže se zvýšenou teplotou převezla do svatoanenské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Trusková.

Hasiči dekontaminovali místo nehody a několik přítomných osob

S nasazením speciálních čistících prostředků poté hasiči celé místo nehody dekontaminovali. „Protože bylo nutné provést desinfekci zasahujících policistů a jednoho hasiče, kteří přišli do bližšího kontaktu s potenciálně nakaženou osobou, vyžádal si velitel zásahu na místo techniku z opěrného bodu na chemické zásahy - Brno-Líšeň. Kromě osob bylo potřeba provést dekontaminaci dvou vozidel a věcných prostředků použitých u zásahu," doplnil mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky koronavirus, nehoda, doprava, nákaza, biohazard, ZZS JMK, hasiči, policie, COVID-19, Brno, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: U nehody v Brně zasahoval kvůli podezření na koronavirus biohazard tým  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.