Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Namol opilý agresor se v Brně pokusil napadnout zdravotní sestru

Středeční večer pro strážníky městské policie ani pracovníky záchytné stanice nebyl příjemný. Hlídka narazila na náměstí Svobody na pospávajícího muže, který tvrdil, že není opilý. Nemohl však ani stát na nohách, proto ho strážníci odvezli na záchytku. Tady napadl nejen je, ale i přítomnou zdravotní sestru.

Ve středu večer se strážníci potýkali s agresivním mužem, kterého našli spát schouleného na lavičce uprostřed města. Hlídce tvrdil, že je v pořádku, a že nepil žádný alkohol. Na důkaz svých slov se zvedl a pokusil se po náměstí Svobody projít, při pokusu udělat krok však málem upadl na strážníky. 

Alkohol, který mu však evidentně v žilách koloval zaúřadoval a muž přestal kontrolovat své chování. Strážníci proto zavolali sanitku a doprovodili ho na záchytnou stanici. 

Napadl strážníky i zravotní sestru

Tady se však muž začal projevovat s ještě větším nasazením. Sundal si ze zad batoh a pokusil se jím jednoho ze strážníků praštit do hlavy. Strážník ale hbitě uhnul a proti agresivnímu muži použil donucovací prostředky. 

Výtržník se na chvíli uklidnil, ale jen do té doby, než podstoupil dechovou zkoušku. Ta ukázala 2,27 promile. Muž se najednou prudce rozběhl a s napřaženou rukou se pokusil udeřit přítomnou sestru. Hlídka mu proto nasadila pouta.

Agresor skončil v cele

Pětapadesátiletého muže zakročení strážníků ještě více naštvalo a začal kolem sebe kopat, strážníkům nadávat a vyhrožovat jim. 

„Kvůli narušování veřejného pořádku nakonec strávil noc v policejní cele předběžného zadržení.  Muž je podezřelý z neuposlechnutí výzvy úřední osoby, znevážení jejího postavení, z přestupku proti občanskému soužití i z porušení zákona o veřejném zdraví, protože neměl zakrytý nos a ústa. Případ dořeší správní orgán.“ popsal tiskový mluvčí Pavel Šoba. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky agresor, Brno, náměstí Svobody, cela, policie, mpb, záchytka, zdravotní sestra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Namol opilý agresor se v Brně pokusil napadnout zdravotní sestru  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.