Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Taxikáře nožem pobodal jeho známý. Pachateli teď za pokus o vraždu hrozí 18 let vězení

Že je práce taxikáře někdy i smrtelně nebezpečná práce už ví šofér ze Znojma. V úterý nad ránem musel na jednoho ze svých známých zavolat policii, ten ho totiž napadl zezadu nožem. Taxikář stihl z místa činu ujet a zavolat si sanitku, pachatele teď ale za pokus o vraždu čeká i osmnáct let ve vězení.

Je konec ledna a jihomoravští kriminalisté už řeší první pokus o vraždu. V úterý nad ránem se na znojemskou policii obrátil řidič taxislužby s tím, že jej zezadu nožem napadl jeho známý. Hluboká bodnořezná rána, kterou mu útočník způsobil, ale naštěstí šoféra o život nepřipravila. Napadený řidič stihl z místa činu ujet a zavolat si pomoc. Sanitka ho následně odvezla do nemocnice, kde byla nutná operace. 

Pro podezřelého se vypravila jihomoravská zásahová jednotka a zadržení muže se obešlo bez problémů. Na místě činu policie našla schovaný lovecký nůž. Sám pachatel však byl schopný svůj čin popsat jen v hrubých obrysech a důvod, proč svého známého napadl, nedokázal vysvětlit. Muže policie obvinila ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a nyní mu hrozí 18 let vězení. 

„Motiv činu a míra ovlivnění útočníka návykovými látkami jsou předmětem dalšího šetření. Byl podán podnět k návrhu na vzetí do vazby.“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vražda, Znojmo, pokus, policie, nůž, taxikář, věznice, pokus o vraždu, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Taxikáře se pokusil zavraždit nožem jeho známý. Pachateli teď za pokus o vraždu hrozí 18 let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.