Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Brněnsku řádili falešní kominíci, podvedli desítky rodin

Prakticky bezcenný cár papíru, který se tváří jako doklad o provedení revizní práce, zůstal v rukou nejméně osmi desítek majitelů rodinných domků na Brněnsku. Revizi komína jim totiž dělali dva kominíci bez licence. Oba nyní čelí obvinění z neoprávněného podnikání.

Dvojice mužů lezla lidem na komín i přesto, že ke kominickým pracem neměla živnostenské oprávnění. Muži prováděli kontroly a čistění spalinových cest kotlů na tuhá paliva a kontroly a čistění plynových kotlů po dobu zhruba dvou let. 

Na jejich činnost upozornili policisty falešnými kominíky oslovení majitelé domů. „Vystavenému potvrzení, které bylo jednoduchou kopií originálu, totiž chyběl například unikátní kód," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

 Jiný z majitelů domu pak kontaktoval přímo firmu uvedenou na dokladu. Její majitel pak potvrdil, že falešný kominík sice u něj před časem pracoval, ale spolupráci dávno ukončili. „Oba falešní kominíci jsou nyní podezřelí z neoprávněného podnikání," uzavřel Malášek.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky kominíci, podvod, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brněnsku řádili falešní kominíci, podvedli desítky rodin  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.