Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážník v době volna zastavil opilého řidiče. Muže předal kolegům v práci

Opravdové srdce strážníka projevil brněnský strážník v době volna ve čtvrtek odpoledne. Když si šel nakoupit do obchodu v Bystrcké ulici, tak si všiml muže a pojal podezření, že je opilý. Když muž nasedl do svého auta, tak ho strážník zastavil a přivolal kolegy.

Strážník tělem i duší

Netypická náštěva supermarketu čekala brněnského strážníka ve čtvrtek odpoledne v Bystrcké ulici. Když procházel po parkovišti, tak si všiml muže, který se kolíbavou chůzí pohyboval po parkovišti. I přesto, že měl zrovna volno, tak jeho "strážníkovské" instinkty byly silnější.

Pojal podezření, že pětapadesátiletý muž je pod vlivem alkoholu a míří ke svému zaparkovanému autu. „Do něj prý nasedl, nastartoval a po několika metrech jízdy mu strážník zastoupil cestu. Na to údajně starší muž reagoval tím, že se v autě zamknul,“ upřesnila mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková. 

Muž chtěl vypít ještě jeden kousek v autě

Přivolání strážníci, kteří byli v práci, na nic nečekali a muže vyzvali, aby se podrobil zkoušce na alkohol. „Na displeji se vzápětí zobrazila hodnota 1,63 promile, což se podezřelý pokusil vysvětlit tím, že si prý v obchodě koupil pivo, které si chtěl ještě na místě vypít,“ doplňuje Kadrnožková. 

Opakovaná dechová zkouška po několika minutách potvrdila i pivo vypité v autě a na displeji se ukázaly dvě promile. Případ byl předán státním policistům kvůli podezření z trestného činu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky opilý řidič, supermarket, volno, strážník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážník v době volna zastavil opilého řidiče. Muže předal kolegům v práci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.