Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilí závodníci vyletěli ze silnice. Oba nadýchali 1,3 promile

Víkend plný zábavy měli dva kolegové z práce. Volno si užívali s pořádnou dávkou alkoholu. Před řízením auta však vystřízlivět nestihli a opilí si v zatáčkách mezi Rašovem a Lomnicí střihli šílený závod. Ten skončil špatně. Jeden závodník vyletěl ze silnice, druhý jej ještě naboural.

Příjemný víkend strávený na břehu rybníka chytáním ryb a prošpikovaný dalšími radovánkami, strávili dva spolupracovníci a kamarádi v obci na Blanensku. Jízda domů se však změnila na adreanlinový zážitek. Svědci, kteří bláznivou jízdu sledovali, ji popsali jako děsivý závod. V prudkém klesání mezi Rašovem a Lomnicí dostal osmatřicetiletý řidič Nissanu smyk na přeháňkou zmoklé silnici a vyletěl z vozovky. Auto smetlo dvě dopravní značky a po nárazu do travnatého břehu se auto vrátilo zpět na silnici. Tam do něj narazil jeho kamarád ve svém VW. 

Při havárii se viník autonehody lehce zranil, jinak na tom nebyla ani jeho spolujezdkyně. Pekelnou jízdu měl navíc za vinu alkohol. Mladší ze řidičů nadýchal v dechové zkoušce 1,34 promile, jeho starší kamarád nadýchal téměř stejnou hodnotu. 

"Nyní musí oba šoféři počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky. Během víkendu pak policisté na Brněnsku přistihli dalších jedenáct šoférů pod vlivem alkoholu a dva se před jízdou oddali účinkům drog." uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek. 

Autoři | Foto PČR

Štítky alkohol, policie, nehoda, silnice, Lomnice, Nissan, Volkswagen, okres Blansko

Opilí závodníci vyletěli ze silnice. Oba nadýchali 1,3 promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.