Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž se v Brně neudržel ani na nohou, nadýchal 5,5 promile

K muži, který se nedokázala udržet na vlastních nohou, zamířili strážníci v sobotu odpoledne do Líšně. U nákupního centra v Bednaříkově ulici seděl třiapadesátiletý Brňan na chodníku a nereagoval na jakékoliv dotazy. Když mu strážníci pak dali "dýchnout", nestačili se divit.

Strážníci přivolali záchranáře a nezávisle na nich dorazili i státní policisté. „Při dechové zkoušce naměřili muži hodnotu 5,48 promile alkoholu," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Zdravotníci pak muže naložili do sanitky, ošetřili ho a převezli do nemocnice. 

Na ostravského rekordmana mu zbývaly tři promile

Brněnský opilec sice nadýchal závratnou hodnotu promile v krvi, která už by podle lékařů měla být smrtelná a muž by měl být v komatu (nad 5 promile), avšak v republikovém kontextu nejde o žádného rekordmana.

Tím se stal loni v září houbař z Ostravska, který si v lese po špatném došlápnutí zranil kotník. V nemocnici mu pak naměřili neuvěřitelných 8,83 promile alkoholu v krvi. Na to muž dodal, že prý si dal "jen pár piv".

V evropském měřítku je pak šampionem Polák, kterého v srpnu roku 2013 našli ležet opilého v příkopu. Muži v bezvědomí v nemocnici z rozboru krve zjistili těžko uvěřitelných 13,74 promile.

Foto ilustrační foto, PČR

Štítky promile, alkohol, Brno, nemocnice, Líšeň, okres Ostrava-město

Muž se v Brně neudržel ani na nohou, nadýchal 5,5 promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.