Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jihu Moravy klesá počet nově nakažených i hospitalizovaných s koronavirem

Na jižní Moravě přibylo během pátku 567 nově potvrzených případů koronavirové nákazy, o den dříve jich bylo 697. Počet hospitalizovaných klesl v pátek o 63, zemřelo 14 lidí s průměrným věkem 83 let. Jde o případy z různých lokalit, bez vzájemné souvislosti, informovala ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek.

Z 567 nových případů za den přibylo nejvíce v Brně, a to 151. Dalších 112 případů se objevilo v okrese Brno-venkov, 94 na Hodonínsku, v dalších okresech jižní Moravy se přírůstky pohybují kolem 50.

Hygienická stanice eviduje na jižní Moravě 747 hospitalizovaných, z toho 97 jsou závažné případy, 69 je bezpříznakových, ostatní pacienti mají středně a lehce závažný průběh. Nejvíce pacientů s nemocí leží v brněnských fakultních nemocnicích, jejich počet ale v posledních dnech klesá.

„V měsíci listopadu dochází k postupnému poklesu počtu nových případů. Počet nově pozitivně testovaných, kdy zdaleka ne všichni mají příznaky onemocnění, poklesl a je posledních deset dnů již pod hodnotou 800," popsala Ciupek.

V Jihomoravském kraji je od počátku pandemie k dnešnímu dni téměř 47.000 potvrzených případů nemoci covid-19. S koronavirem zemřelo 877 lidí, naopak se vyléčilo asi 38.000 lidí. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdeněk Vaiz

Štítky koronavirus, jižní morava, statistiky, nakažení, hospitalizovaní, Jihomoravský kraj, COVID-19, Morava, Krajská hygienická stanice, Brno, okres Brno-venkov, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy klesá počet nově nakažených i hospitalizovaných s koronavirem  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.