Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Počet hospitalizovaných s koronavirem na jihu Moravy klesá

V Jihomoravském kraji se v sobotu znovu mírně snížil počet hospitalizovaných pacientů s covidem-19. V nemocnicích zůstává 897 lidí s pozitivním testem, o osm méně než v pátek, uvedla ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Za posledních 24 hodin přibylo v kraji 340 nových případů koronaviru.

Hygienici uvedli ve statistikách také 14 nových případů, kdy lidé s koronavirem zemřeli, a to v průměrném věku 85,3 roku. Podle hygieniků jde o případy z různých lokalit a bez vzájemné souvislosti.

Nejvíce nových nákaz koronavirem zaznamenali hygienici v Brně, a to 112, v dalších lokalitách evidovali desítky nových případů. Na Brněnsku 81, bezmála čtyři desítky na Blanensku, Břeclavsku a Znojemsku. Celkem 24 nových případů bylo na Vyškovsku, 15 na Hodonínsku. Za poslední týden přibylo v kraji 4549 nových případů.

Podle údajů z nemocnic bylo v sobotu v kraji hospitalizováno celkem 897 lidí s koronavirem, což bylo o osm méně než v pátek. Celkem 126 lidí je ve vážném stavu, 386 případů je středně vážných, 262 lehkých a 123 pacientů s covidem-19 je bezpříznakových.

Podle údajů na webu ministerstva zdravotnictví se na jihu Moravy od začátku pandemie nakazilo 43.929 lidí, z toho 30.221 se jich z nemoci vyléčilo. Od března v souvislosti s koronavirem v kraji zemřelo 730 lidí. Aktuálně je nakažených lidí 12.978.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, Nemocnice Jihlava

Štítky koronavirus, jižní morava, statistiky, nakažení, hospitalizovaní, COVID-19, Jihomoravský kraj, Morava, Krajská hygienická stanice, Brno, Brněnsko, okres Blansko, okres Břeclav, okres Znojmo, okres Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet hospitalizovaných s koronavirem na jihu Moravy klesá  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.