Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Počet nakažených na jihu Moravy strmě stoupá. Za poslední den přibylo 1539 nových případů

V Jihomoravském kraji hygienici za posledních 24 hodin odhalili 1539 potvrzených případů nemoci covid-19, což je nejvyšší denní přírůstek od počátku pandemie. V tiskové zprávě to dnes uvedla ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Podle webu ministerstva zdravotnictví v kraji od začátku pandemie s nemocí zemřelo celkem 135 lidí.

Za posledních sedm dní v kraji přibylo 5196 případů nemoci, nejvíce nemocných je ve věkové skupině 35 až 44 let, rychle přibývá i případů ve věkových skupinách 55 až 64 let a nad 65 let. Nejvíce nových případů přibylo ve středu, kdy jich bylo 1115.

Ve vážném stavu leží v nemocnici necelá padesátka lidí

Za poslední den přibylo v kraji 11 hospitalizovaných, celkem je v nemocnici 376 lidí nemocných koronavirem, z toho je 48 závažných případů, 137 středně těžkých, 126 lehkých a 65 bezpříznakových.

Nových případů nemoci covid-19 přibývá nejrychleji v Brně, za posledních 24 hodin to bylo 550 případů, na Brněnsku potvrdily testy nákazu u 294 lidí a na Hodonínsku u 291 lidí.


Brněnské fakultní nemocnice začínají přidávat lůžka pro nemocné s covidem

Obě fakultní nemocnice v Brně v současnosti zvyšují počet lůžek pro pacienty s covidem-19. Fakultní nemocnice Brno (FN Brno) momentálně pečuje o 117 lidí s pozitivním testem na covid-19, Fakultní nemocnice u svaté Anny (FNUSA) má v péči 60...


„S nadcházející sezonou zvýšeného výskytu akutních respiračních infekcí je nutno chránit zranitelnou populaci před onemocněním respiračními infekcemi, které mohou zkomplikovat jejich základní onemocnění, tedy osoby se závažnými souběžnými chronickými nemocemi a seniory," uvedla Ciupek.

Česko smutným lídrem Evropy

Raketový nárůst nových případů zaznamenala v pátek celá Česká republika. Hygienici registrovali 11 tisíc nových případů. Celkem už s onemocněním covid-19 zemřelo 1235 lidí, ve vážném stavu leží s koronavirem 551 pacientů.

V nárůstu počtu nakažených i hospitalizovaných Česká republika jednou z nejhůře zasažených zemí Evropy. Česko má od počátku měsíce vyšší denní přírůstky než mnohem větší Německo. Téměř dvojnásobný je proti konci září počet úmrtí, počet hospitalizovaných s koronavirem už je na trojnásobku a blíží se k němu i počet pacientů ve vážném stavu.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, jižní morava, statistiky, nakažení, hospitalizovaní, nemoc, COVID-19, Jihomoravský kraj, Morava, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Česko, infekční onemocnění, Evropa, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ján Vyrobík

Napadají mne mejdany v soukromých vinných sklípcích...

Sobota, 17. října 2020, 18:09Odpovědět

Počet nakažených na jihu Moravy strmě stoupá. Za poslední den přibylo 1539 nových případů  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.