Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnské fakultní nemocnice začínají přidávat lůžka pro nemocné s covidem

Obě fakultní nemocnice v Brně v současnosti zvyšují počet lůžek pro pacienty s covidem-19. Fakultní nemocnice Brno (FN Brno) momentálně pečuje o 117 lidí s pozitivním testem na covid-19, Fakultní nemocnice u svaté Anny (FNUSA) má v péči 60 pacientů s koronavirem.

„Celkem sedm pacientů je hospitalizováno na anesteziologicko resuscitační klinice, jsou ve vážném stavu na umělé plicní ventilaci a jeden z nich i na mimotělní podpoře života, přístroji ECMO. Dalších 23 pacientů je na vyčleněných jednotkách intenzivní péče a zbylých třicet na vyčleněných standardních lůžkách s kyslíkem," uvedla mluvčí FNUSA Dana Lipovská.

Nemocnice má vyčleněná další lůžka na obou interních klinikách, I. dermatovenerologické klinice a ortopedii. „Nově jsme přidali také lůžka na chirurgických klinikách a v doléčovacím a rehabilitačním centru. Nyní máme celkem 40 volných, takto vyčleněných standardních lůžek s kyslíkem. Na anesteziologicko resuscitační klinice máme nyní volná tři intenzivní lůžka s ventilátory, jsme však připraveni případně přidat dalších devět," řekla.

Ve FN Brno se nyní starají o 21 lidí s koronavirem na jednotkách intenzivní péče, dalších 96 lidí s covidem-19 leží na standardních lůžkách. I největší nemocnice v kraji ale přidává lůžka další.

„Ode dneška máme k dispozici asi dvacítku dalších lůžek na Klinice nemocí plicních a TBC, v pondělí plánujeme navýšení o dalších minimálně 20 lůžek na stejné klinice, koncem týdne chceme mít k dispozici kolem 200 lůžek," shrnula mluvčí FN Brno Veronika Plachá.

Za posledních sedm dní v kraji přibylo 4446 případů nemoci, od začátku pandemie se nakazilo 14.214 lidí, 132 lidí v souvislosti s koronavirem zemřelo.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky fn brno, fnusa, personál, sestry, doktoři, karanténa, koronavirus, lůžka, COVID-19, Fakultní nemocnice Brno, pacient, Fakultní nemocnice u sv. Anny, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské fakultní nemocnice začínají přidávat lůžka pro nemocné s covidem  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.