Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Více než tisíc nakažených za den. Jižní Morava eviduje rekordní přírůstek, Brno je zasaženo nejvíce

V Jihomoravském kraji přibylo za posledních 24 hodin rekordních 1115 potvrzených případů nemoci covid-19. Nejvíce v Brně, a to 449. Přibylo šestnáct úmrtí a za dva dny nově 29 hospitalizovaných. V nemocnici je celkem 331 pacientů.

Nejvíce případu nákazy eviduje Brno a to 449. Okres Brno-Venkov eviduje 199 nově nakažených, Hodonínsko 181 případů, na Blanensku 86, na Znojemsku 85, na Břeclavsku 62 a na Vyškovsku 53. Za týden přibylo 3944 potvrzených případů.

Ve vážném stavu je hospitalizováno 39 pacientů, 116 ve středně vážném stavu. Lehký stav nákazy má 125 pacientů a 61 případů je bezpříznakových,“ uvedla ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek.

Rezervy sice stále máme, brzy ale nebudou stačit, varují nemocnice

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny je momentálně hospitalizováno 59 pacientů s onemocněním covid-19. Šest pacientů muselo být hospitalizováno na anesteziologicko resuscitační klinice a jsou na umělé plicní ventilaci, 9 pacientů je na jednotce intenzivní péče na několika klinikách a 44 na lůžkách s kyslíkem. „Kapacita akutních lůžek s ventilací na anesteziologicko resuscitační klinice je 10 a zbývají 4 volná lůžka, na JIP 23 a zbývá 14 volných lůžek, lůžek s kyslíkem je 94 a zbývá 50 volných lůžek,“ uvedla mluvčí FNUSA Dana Lipovská.

Fakultní nemocníce eviduje největší nárůst hospitalizovaných pacientů. Momentálně je hospitalizováno na jednotce intenzivní péče 21 pacientů. 91 pacientů leží na standartních lůžkách. Rezervy stále máme, během následujících dní potřebujeme vytvořit dvojnásobný počet, vzhledem k očekávanému nárustu pacientů,“ sdělila mluvčí Fakultní nemocnice Veronika Plachá.

Podle statistik ministerstva zdravotnictví je na jižní Moravě k dnešnímu dni evidováno 12 506 potvrzených případů nemoci covid-19, pozitivní test má aktuálně 7099 lidí. Celkem s nemocí na jihu Moravy zemřelo 112 lidí v průměrném věku 78 let. Vyléčených pacientů je 5295.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, jižní morava, statistiky, nakažení, hospitalizovaní, pacient, Jihomoravský kraj, Brno, nemoc, COVID-19, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Krajská hygienická stanice, okres Břeclav, okres Blansko, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Více než tisíc nakažených za den. Jižní Morava eviduje rekordní přírůstek, Brno je zasaženo nejvíce  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.