Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj dá 600.000 nemocnici Brno na minibus testující lidi na covid

Jihomoravský kraj chce dát skoro 600.000 korun Fakultní nemocnici Brno na minibus, který bude jezdit po kraji a testovat lidi na covid-19. V tiskové zprávě to dnes uvedl Petr Holeček z tiskového oddělení krajského úřadu. Podrobnosti ještě nemocnice řeší, uvedl její mluvčí Pavel Žára. Podle hejtmana Bohumila Šimka (za ANO) by měl minibus jezdit pět dní v týdnu.

Peníze nemocnici schválila rada kraje, konečné slovo bude mít ve čtvrtek zastupitelstvo. Zbývající část provozních nákladů včetně výdajů na personál bude podle Holečka hradit nemocnice za finanční podpory státu. "Fakultní nemocnice Brno bude provozovat mobilní odběrový elektro minibus na testování onemocnění na území Jihomoravského kraje minimálně pět kalendářních dnů týdně v předpokládaném rozsahu osm hodin denně," uvedl Šimek.

Podle něj bude testování na konkrétních odběrných místech. "Budou určené na základě dohody s krajem," dodal Šimek. Rozhodnutí o daru podle něj vycházelo ze zářijového jednání bezpečnostní rady kraje, která se zabývala problematiku odběrů na testování zejména s ohledem na očekávanou podzimní vlnu respiračních onemocnění. "Mobilní odběrový minibus přispěje k efektivnějšímu zvládání stávající pandemie koronaviru," uvedl Holeček.

Nemocnice v Jihomoravském kraji dělají denně stovky testů. Fakultní nemocnice Brno testuje sedm dní v týdnu, přičemž za den otestuje až 180 lidí. Dalšími testovacími místy jsou Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně nebo znojemská nemocnice. Testují ale i soukromé subjekty.

Autoři | Foto FN Brno

Štítky ČR, správa, koronavirus, Jihomoravský, nemocnice, Jihomoravský kraj, Petr Holeček, Bohumil Šimek, Fakultní nemocnice Brno, Brno, ANO 2011, pandemie covidu-19, Fakultní nemocnice u sv. Anny, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj dá 600.000 nemocnici Brno na minibus testující lidi na covid  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.