Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počet potvrzených nakažených na jižní Moravě překročil 300. Stav dvou pacientů se zlepšil a byli přeloženi

Počet potvrzených nakažených v Česku poprvé přesáhl pět tisíc ke středečnímu ránu evidovalo ministerstvo zdravotnictví 5033 případů. Jihomoravský kraj hlásí 303 potvrzených případů, z toho je nejméně 117 z Brna. V Česku od začátku pandemie zemřelo 91 lidí, vyléčilo se 181.

Potvrzené nakažené hlásí všechny okresy jižní Moravy. Nejvíce připadá na Brno - 117 nakažených. Vysoká čísla hlásí Břeclavsko s 67 případy, Znojemsko registruje 45 a Brněnsko s 32 případy.  Blanensko 12 a Vyškovsko 14 případů. Na Hodonínsku zůstává už téměř týden v kuse počet nakažených neměnný - nákazu karonavirem zaregistrovali u osmi případů.

Na Anesteziologicko resuscitační klinice Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně je aktuálně hospitalizovaných osm pacientů s onemocněním COVID-19 v těžkém stavu. Včera byl další pacient napojen na mimotělní podporu života, tzv. ECMO, nyní jsou tak na ECMO dva pacienti. Zbylých šest zůstává na umělé plicní ventilaci. „Jejich zdravotní stav je vážný," uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Dobrou zprávou je, že stav dvou pacientů, kteří byli včera a předevčírem odpojeni od umělé plicní ventilace, se zlepšil natolik, že mohli být přeloženi. Jeden zpět na infekční oddělení prostějovské nemocnice, druhý zůstává v naší nemocnici, ale již na běžné izolované jednotce intenzivní péče.

Z krajů je na tom nejhůře Praha, kde je 1260 potvrzených nakažených . Následuje Středočeský kraj s 620 nakaženými, Olomoucký s 463  a Moravskoslezský s 520 případy. Nejméně mají naopak v jižních Čechách, kde hygienici evidují 130 případů.

Ohodnoť článek

Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, statistiky, počet nakažených, jižní morava, úmrtí, česká republika, pacient, Jihomoravský kraj, Česko, Brno, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Fakultní nemocnice u sv. Anny, okres Břeclav, okres Blansko, okres Vyškov, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet potvrzených nakažených na jižní Moravě překročil 300. Stav dvou pacientů se zlepšil a byli přeloženi  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.