Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za posledních 24 hodin přibylo na jižní Moravě deset nových případů

Za posledních 24 hodin přibylo na celé jižní Moravě deset potvrzených případů nákazy koronavirem, aktuálně tak kraj hlásí 289 nakažených. V celém Česku je nyní 4828 potvrzených nakažených, 127 lidí se vyléčilo, 80 zemřelo.

Potvrzené nakažené hlásí všechny okresy jižní Moravy. Nejvíce připadá na Brno - 115 nakažených. Následuje Břeclavsko s 62, Znojemsko se 45 a Brněnsko s 32 případy. Hodonínsko hlásí 8, Blanensko 11 a Vyškovsko 14 případů.

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně přibyli během včerejšího večera dva další pacienti s onemocněním COVID-19 a těžkým průběhem. Jedná se o muže, jeden z břeclavské nemocnice (ročník 1943), jeden z Nemocnice Třinec (ročník 1952). „Celkem tedy máme nyní na ARK 10 pacientů s onemocněním COVID-19 s těžkým průběhem," uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská,

„Dobrou zprávou je, že lékaři včera mohli dalšího pacienta odpojit od umělé plicní ventilace. To znamená, že díky péči našich zdravotníků se dva pacienti mírně lepší, k dýchání nepotřebují umělou plicní ventilaci a uvažuje se o jejich přemístění (v minulém týdnu to byli také dva pacienti)," dodala.

Na umělé plicní ventilaci je u svaté Anny nyní sedm pacientů, jeden je na mimotělní podpoře života. „Všichni tito pacienti jsou stále ve vážném zdravotním stavu," uzavřela mluvčí.

Z krajů je na tom nejhůře Praha, kde je 1214 potvrzených nakažených . Následuje Středočeský kraj s 595 nakaženými, Olomoucký s 438  a Moravskoslezský s 494 případy. Nejméně mají naopak v jižních Čechách, kde hygienici evidují 121 případů.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, statistiky, počet nakažených, jižní morava, úmrtí, česká republika, Jihomoravský kraj, pacient, COVID-19, Česko, ventilace, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Nemocnice Třinec, Brno, okres Břeclav, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za posledních 24 hodin přibylo na jižní Moravě deset nových případů  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.