Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jihu Moravy je aktuálně 268 potvrzených nakažených, devět je ve vážném stavu

Během víkendu vyrostl počet potvrzených nakažených na jižní Moravě na 268. Nejvíce je v Brně - minimálně 109 případů. V celém Česku bylo onemocnění nemocí COVID-19 zjištěno u 4475 lidí, 62 zemřelo, 78 se uzdravilo.

Potvrzené nakažené hlásí všechny okresy jižní Moravy. Nejvíce připadá na Brno - 109 nakažených. Následuje Břeclavsko s 51, Znojemsko se 41 a Brněnsko s 30 případy. Hodonínsko hlásí 8, Blanensko 9 a Vyškovsko 11 případů.

Aktuálně leží na anesteziologicko resuscitační klinice Fakultní nemocnice u sv. Anny, které slouží jako centrum pro pacienty s onemocněním COVID-19 ve vážném stavu z celé Moravy, devět pacientů. Jeden je připojen na mimotělní podporu života, osm na plicní ventilátor. 

Z krajů je na tom nejhůře Praha, kde se počet potvrzených nakažených poprvé přehoupl přes tisícovku - aktuálně 1147. Následuje Středočeský kraj s 549 nakaženými, Olomoucký s 401 a Moravskoslezský s 434 případy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, statistiky, počet nakažených, jižní morava, úmrtí, česká republika, nemoc, Morava, Brno, Jihomoravský kraj, Česko, Fakultní nemocnice u sv. Anny, okres Břeclav, okres Blansko, okres Vyškov, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy je aktuálně 268 potvrzených nakažených, devět je ve vážném stavu  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.