Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Počet potvrzených nakažených na jižní Moravě je k dnešnímu dni 222. Počet vyléčených v Česku roste

Počet potvrzených nakažených stoupl na jižní Moravě přes noc na 222. V celém Česku je aktuálně 3604 potvrzených případů nákazy koronavirem, čtyřicet lidí v souvislosti s nemocí zemřelo, naopak znovu se výrazně zvedl počet vyléčených, aktuálně jich je 61.

Aktuálně leží na anesteziologicko resuscitační klinice Fakultní nemocnice u sv. Anny, které slouží jako centrum pro pacienty s onemocněním COVID-19 ve vážném stavu z celé Moravy, osm pacientů. Posledním je čtyřiašedesátiletý muž, kterého přivezli během dnešní noci z Břeclavi.

Dva z pacientů jsou připojení na mimotělní podporu života, šest na umělé plicní ventilaci. „Všichni pacienti jsou ve velmi vážném stavu," uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Potvrzené nakažené hlásí všechny okresy jižní Moravy. Nejvíce připadá na Brno - 89 nakažených. Následuje Břeclavsko se 33, Znojemsko s 29 a Brněnsko s 24 případy. Hodonínsko hlásí 8, Blanensko 7 a Vyškovsko 3 případy.

Z krajů je na tom nejhůře Praha, kde se nachází celá čtvrtina potvrzených nakažených v Česku. Nemoc COVID-19 byla zjištěna u 959lidí. Následuje Středočeský kraj se 455 nakaženými, Moravskoslezský s 332 a Olomoucký s 318 případyNaopak nejmenší počet potvrzených nakažených mají v Královehradeckém kraji, kde je zatím potvrzeno 108 případů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, statistiky, počet nakažených, jižní morava, úmrtí, česká republika, Česko, Jihomoravský kraj, COVID-19, pacient, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Morava, Břeclav, Brno, Praha, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet potvrzených nakažených na jižní Moravě je k dnešnímu dni 222. Počet vyléčených v Česku roste  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.