Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jižní Moravě je aktuálně 92 potvrzených nakažených. V celém Česku 1394, dva lidé zemřeli

Jihomoravský kraj hlásí k úternímu večer 92 potvrzených nakažených. Oproti pondělí narostl počet o šest nových případů. celé České republice je potvrzených 1394 lidí nakažených korovirem. Dva lidé zemřeli. Po pětadevadesátiletém muži zemřel dnes ráno v Havířově další pacient. Při léčbě nádorového onemocnění mu pod vlivem koronaviru selhal organismus.

Jihomoravský kraj má pátý nejvyší počet nakažených v Česku. Nejvíce jich má Praha (233), pot následuje Středočeský kraj (184), Moravskoslezský kraj hlásí 134 případů, Olomoucký 118.

V Havřově dnes zemřel druhý člověk nakažený koronavirem. Stejnějako v prvním případě šlo o paienta, který měl vedle nákzy ještě další vážné zdravotní potíže. Muž se léčil  nádorovým onemocněním.

„Je mi moc líto, že musím oznámit druhé úmrtí pacienta nakaženého koronavirem. Zpráva přišla z nemocnice v Havířově. Pacient ročník 1975 prohrál boj s rozsáhlým selháním orgánů kvůli pokročilému nádorovému onemocnění. Koronavirus jeho stav zhoršil. Upřímnou soustrast jeho blízkým," napsal dnes na svůj twitterový účet ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, statistiky, počet nakažených, jižní morava, úmrtí, česká republika, Jihomoravský kraj, Česko, COVID-19, rakovina, Havířov, Praha, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě je aktuálně 92 potvrzených nakažených. V celém Česku 1394, dva lidé zemřeli  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.