Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Projekt Nákup babičce pomůže seniorům v Jihomoravském kraji se zásobením potravinami

Pomoci nejohroženější skupině lidí s obstaráním potravin, to chtějí tvůrci nového projektu, který právě vznikl v Brně. Nákup babičce bude zásobit potravinami a dalšími potřebami seniory v jihomoravských obcích, a to co nejbezpečnější cestou. Zboží objednané přes e-shop zavezou řidiči z řad dobrovolníků do druhého dne dotyčnému až před dům, odkud se po zazvonění dostatečně vzdálí. S rozvozy po celém kraji začínají dobrovolníci od zítřka.

Projekt usnadní starším lidem obstarání potravin a drogerie

Ze spolupráce řady lidí vznikl v Brně nový neziskový projekt, který chce pomoct seniorům s obstaráním potravin a drogerie bezpečnou cestou. Nákup babičce bude rozvážet zboží jak po Brně, tak i v obcích po celém Jihomoravském kraji. Projekt funguje díky práci dobrovolníků, někteří komunikují se starosty obcí, další pracují na e-shopu a jiní zajišťují samotné nákupy. 

Nápad na rozvoz se zrodil u mezinárodního dopravce

S nápadem projektu přišel provozovatel mezinárodní dopravy Gepard Express Albert Fikáček, který má kvůli opatřením týkajících se koronaviru několik nevyužívaných vozů. „Senioři jsou právě teď ti nejohroženější, často ale nemají nikoho, kdo by jim došel na nákup. Vnoučata bydlí daleko nebo nemají čas, protože se starají o své děti. Jako dopravce mám k dispozici dodávky a minibusy, které teď stojí. A když jsem viděl současnou situaci, řekl jsem si, že přece nebudu sedět se založenýma rukama, když můžu pomoct​,“ řekl Fikáček. 

Velkoobchodní ceny, příspěvek na naftu a roušky zdarma

E-shop nakupbabicce.cz nabízí základní potraviny a další potřeby za velkoobchodní ceny. Za rozvoz do jihomoravských obcí se k ceně nákupu připočítává částka, která částečně pokrývá náklady na naftu, pohybuje se mezi 20 až 50 korunami na jeden nákup. Ke každému nákupu navíc dostanou senioři zdarma roušku.

Řidič nechá nákup před domem a po zazvonění se vzdálí

Na e-shopu můžou nakoupit jak samotní senioři, tak i jejich příbuzní nebo starostové obcí na základě objednávek více lidí. Zboží jim do druhého dne dovezou řidiči až před dům, odkud se po zazvonění vzdálí, aby nedošlo k setkání, které by mohlo seniory ohrozit. Z bezpečnostních důvodů také všichni, kdo manipulují s nákupem, nosí roušky a rukavice.

Po Brně budou od zítřka řidiči rozvážet objednané zboží každý den, do jihomoravských obcí dle množství objednávek zhruba dvakrát do týdne. Všechen nabízený sortiment potravin a drogerie i další potřebné informace naleznete na e-shopu nakupbabicce.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nákup, senior, senioři, babička, dědeček, koronavirus, nákaza, pomoc, rozvoz, jídlo, projekt, Brno, Jihomoravský kraj, internetový obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt Nákup babičce pomůže seniorům v Jihomoravském kraji se zásobením potravinami  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.