Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jižní Moravě má k dnešnímu ránu 77 lidí potvrzenou nákazu koronavirem, tři jsou ve vážném stavu

Na 77 potvrzených případů stoupl počet potvrzených nakažených v noci na pondělí. Tři pacienti leží v u svaté Anny ve vážném stavu. V celém Česku je 1165 nakažených. V neděli zemřel na nákazu první člověk.

Prvním zemřelým pacientem byl pětadevadesátiletý muž. Ležel v pražské nemocnici Na Bulovce a podle lékařů měl vedle koronaviru ještě další zdravotní potíže. „Jeho organismus byl vyčerpán, bylo mu 95 let. Řekl bych, že spíš zemřel s koronavirem než na koronavirus,“ prohlásil předseda Ústřední krizového štábu Roman Prymula.

Jihomoravský kraj má pátý nejvyšší počet nakažených. První je Praha se 172 případy, za ní následuje Středočeský kraj se 122 potvrzenými případy, Olomoucký kraj hlásí 85 případů a Moravskoslezský 81. Nejméně nakažených hlásí Liberecký kraj (12) a Vysočina (19), kde však za víkend přibylo deset případů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNUSA

Štítky koronavirus, statistiky, opatření, počet nakažených, jižní morava, Jihomoravský kraj, COVID-19, Česko, Svatá Anna, Roman Prymula, Nemocnice Na Bulovce, Ústřední krizový štáb, Praha, Středočeský kraj, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě má k dnešnímu ránu 77 lidí potvrzenou nákazu koronavirem, tři jsou ve vážném stavu  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.