Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V případě potřeby vytvoří Brno na výstavišti krizovou nemocnici pro 500 pacientů

Na brněnském výstavišti by mohla v případě nedostatečné lůžkové kapacity v nemocnicích vzniknout krizová nemocnice, konkrétně v pavilonu G. Její kapacita by předběžně byla asi 500 míst.

„V tuto chvíli připravujeme projekt, po konzultaci s Krajskou hygienickou stanicí přímo na místě byl vybrán pavilon G. Jakmile bude projekt zpracován a odsouhlasen Krajskou hygienickou stanicí, rozhodneme, zda budeme ihned stavět či zda budeme pouze připraveni na postavení v řádu jednotek dní," uvedla primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS).

Koordinační schůzka k dalším krokům bude v pondělí. V této fázi vedení města jedná o tom, že by šlo o pracoviště městských nemocnic či jedné z nich. Jak závažní pacienti by do krizové nemocnice byli umisťováni, to bude podle primátorky záležet na rozhodnutí nemocnic.

„Předpokládám však, že tato otázka se bude ještě vyvíjet podle potřeb. A já si přeji, aby tato nemocnice vůbec nemusela započít provoz," uvedla primátorka.

V Jihomoravském kraji přibylo od sobotního večera pět případů nákazy koronavirem, má ho tak 71 lidí. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně zůstávají ve vážném stavu tři pacienti. V celé zemi je 1047 případů nákazy, šest lidí se vyléčilo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, HZS HK

Štítky krizová nemocnice, Brno, koronavirus, výstaviště, nemocnice, pacient, Brněnské výstaviště, Krajská hygienická stanice, Markéta Vaňková, ODS, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V případě potřeby vytvoří Brno na výstavišti krizovou nemocnici pro 500 pacientů  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.