Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Počet potvrzených nakažených stoupl na jižní Moravě na 59. Během pátku přibylo 18 případů

V Jihomoravském kraji přibylo od čtvrtečního večera 18 případů nákazy koronavirem, má ho už 59 lidí. Vyplývá to ze stránek ministerstva zdravotnictví. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně zůstává ve vážném stavu devětapadesátiletý muž, uvedlaK mluvčí nemocnice Dana Lipovská. V celé zemi je k dnešnímu ránu 903 nakažených koronavirem.

Nakažení jsou v kraji v různých regionech, a to v Brně, na Blanensku, Znojemsku, Hodonínsku a také na Břeclavsku, kde se nakazili dva lékaři a dvě sestry břeclavské nemocnice. Kvůli tomu jsou zavřená oddělení ARO a ORL.

V republice je nyní 903 oficiálně nakažených. Počet dramaticky stoupl především v Moravskoslezském kraji (76) a Středočeském kraji (108). 

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně je hlavní nemocnicí pro moravské pacienty, kteří budou kvůli nákaze koronavirem v těžkém stavu. Nemocnice na to má vyčleněno 30 lůžek s plicním ventilátorem. Zatím má jednoho muže ve vážném stavu, který je na plicním ventilátoru. Lipovská uvedla, že nemocnice má v rezervě dalších 13 intenzivních lůžek.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, Jan Luxík

Štítky koronavirus, statistiky, opatření, počet nakažených, jižní morava, Jihomoravský kraj, COVID-19, nemocnice, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Brno, okres Břeclav, okres Blansko, okres Znojmo, okres Hodonín, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet potvrzených nakažených stoupl na jižní Moravě na 59. Během pátku přibylo 18 případů  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.