Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jižní Moravě je aktuálně potvrzených 28 lidí nakažených koronavirem

V Jihomoravském kraji je 28 lidí nakažených koronavirem. Vyplývá to ze stránek ministerstva zdravotnictví. Nově se nákaza potvrdila například u muže ze Znojemska, uvedla vedoucí protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. V ČR je kolem 380 nakažených lidí.

U muže se nákaza potvrdila v pondělí, hygienci zajistili opatření u členů rodiny. V kraji je zatím 28 nakažených, většina si koronavirus přivezla ze zahraničí, hygienici ale už evidují i případy, že se lidé nakazili od někoho, u koho se nákaza potvrdila.

V Tišnově se nakazila pětičlenná rodina

Nemocní jsou z různých regionů, kromě Znojemska je to Brněnsko, Blanensko, Hodonínsko a Břeclavsko, kde se nakazili dva lékaři břeclavské nemocnice. Tišnov na Brněnsku dnes na webových stránkách uvedl, že je pět potvrzených případů v Tišnově, kde se nakazila celá rodina v jednom domě, a jeden případ v nedalekém Předklášteří.

Lidé mohou informace o koronaviru získat například na webech hygieniků, ministerstva zdravotnictví nebo Státního zdravotního ústavu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, brno, jižní morava, nakažení, počet, Jihomoravský kraj, COVID-19, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Znojmo, Krajská hygienická stanice, Česko, Tišnov, rodina, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Jelen

Trosku drahej vymysl ne ?

Středa, 18. března 2020, 16:59Odpovědět

Stasja Stasja

Viděl někdo interview s někym, kdo buď se z toho vylečil anebo je nakažený teď? Proč nikde nic takového neni? Nepříjde vám, že ten virus je výmysel?

Úterý, 17. března 2020, 17:41Odpovědět

Na jižní Moravě je aktuálně potvrzených 28 lidí nakažených koronavirem  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.