Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa má kapitána ve čtvrté lajně. Roli beru, říká útočník Zaťovič a touží po úspěchu

Osmou sezonou načne v dresu Komety osmatřicetiletý útočník Martin Zaťovič, který se dnes s týmem postaví v prvním kole extraligy proti vicemistrovi z Hradce Králové. Brněnský kapitán vždy patřil k hlavním ofenzivním zbraním modrobílých hokejistů. Nyní už však na ledě nedostává tolik prostoru. Přesto přerovský rodák věří, že svými výkony pomůže mužstvu po hubených letech znovu k úspěchu.

Zaťovič zažil v brněnském dresu největší úspěchy klubu v novodobé historii. S týmem zvedl dvakrát nad hlavu mistrovský pohár, k němuž výraznou měrou přispěl brankami, přihrávkami i obětavostí. Bývalý reprezentant a účastník tří světových šampionátů ale s Kometou v posledních letech nezažívá optimální období. Za poslední tři sezony došel jihomoravský celek nejdále do čtvrtfinále, kde skončil i naposledy po šesti zápasech s Vítkovicemi. Navíc se i Zaťovičovi nedaří jako v minulosti. V sestavě se proto pod trenérem Martincem propadl až do čtvrté útočné formace. Přesto lídrovi Brňanů nechybí odhodlaní a touha po úspěchu.

„Roli, jakou mám, beru. Dělám maximum proto, aby byl tým úspěšný,“ říká zkušený hokejista, který věří, že tým i s novými posilami výrazně promluví do boje o titul. „Změn bylo hodně. Kluci si už ale na sebe zvykli. Pevně doufám, že budeme silnější a dojdeme dál než v minulé sezoně. V Brně byly vždy nejvyšší ambice a jinak tomu není ani letos,“ tvrdí kapitán, jenž v lednu oslaví devětatřicáté narozeniny. 

Trojnásobný šampion extraligy prahne po úspěchu. Zároveň ale tuší, že Brno nečeká nic lehkého. Soupeři v čele s Pardubicemi či Spartou letos mohutně posilovali, a tak zápasy slibují napínavou podívanou až do posledního kola. „Extraliga a její úroveň se hodně zvedla. Spusta kluků se vrátila do Česka i z toho důvodů, že nehrají v Rusku. Bude to hodně vyrovnané. Musíme chytnout začátek a ideálně hned v pátek proti Hradci zvítězit,“ uzavírá nejstarší hráč Brna. 

Bude to nejlepší extraliga za dvacet let, tuší nabuzená Kometa, která chce hrát o pohár

Kámen na kameni nezůstal v brněnské Kometě, která po minulé sezoně podstoupila značnou proměnu kádru. Do týmu přišlo hned devět nových jmen, jež mají dopomoci k lepšímu umístění ambiciozního klubu. I když Brno nepasují odborníci na hlavního...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Golda/Kometa Brno

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Přestupy, Rozhovor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa má kapitána ve čtvrté lajně. Roli beru, říká útočník Zaťovič a touží po úspěchu  |  Rozhovory  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.