Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bude to nejlepší extraliga za dvacet let, tuší nabuzená Kometa, která chce hrát o pohár

Kámen na kameni nezůstal v brněnské Kometě, která po minulé sezoně podstoupila značnou proměnu kádru. Do týmu přišlo hned devět nových jmen, jež mají dopomoci k lepšímu umístění ambiciozního klubu. I když Brno nepasují odborníci na hlavního favorita ligy, věří mužstvo okolo kapitána Zaťoviče, že promluví do boje o titul.

Brňané loni skončili ve čtvrtfinále play off na hokejkách Vítkovic, jimž podlehli v šesti zápasech. Před letošní sezonou, kterou Kometa odstartuje v pátek doma proti Hradci Králové, proto pokukuje po vyšších příčkách. Na papíře totiž vypadá kádr slibně.

Brno sice opustil reprezentační obránce Kundrátek (Třinec) nebo střelec Luboš Horký (Lahti). Na druhou stranu Jihomoravané  udrželi opory Holíka, Fleka, Pospíšila, Furcha nebo Ďalogu a přivedlo k nim nové spoluhráče. Do kabiny přibyl třeba čerstvý mistr ligy s Třincem útočník Tomáš Marcinko, americký střelec Steve Moses, rychlonohý Lukáš Cingeľ nebo obrovitý Fin Alex Lintuniemi, jenž zpevnil defenzivu. 

„Trenér nikdy nemůže být spokojený s kádrem. Jsem ale rád, že tu máme hráče, kterým věřím. Navíc jsou všichni zdraví a připraveni v pátek nastoupit,“ prohlásil kouč Komety Patrik Martinec, jenž do Brna přišel loni před Vánocemi po odvolání Martina Pešouta. 

Nabitá extraliga 

Ohledně ambicí Komety je šéf brněnské lavičky opatrný. Tvrdí, že cílem je zlepšovat se každý zápas tak, aby měl tým co nejdelší sezonu, a tedy bojoval o Masarykův pohár. Martinec upozorňuje i na sílu ostatních soupeřů, kteří přes léto mohutně posilovali. „Řekl bych, že půjde o nejlepší extraligový ročník za posledních dvacet let. Bude to hodně vyrovnané. Celky opravdu hodně posílily, ať už jsou to Pardubice nebo Sparta. Nesmím zapomenout ani Třinec, Vítkovice nebo Hradec Králové,“ nastínil kouč, který se hned v prvním kole postaví proti bratrovi Tomáši, jenž vede královéhradecký celek.

„S bráchou se vídáme, takže jsme zápas už probírali. Pikantní to ale nebude. Jediné, co bylo jiné, že jsem musel sehnat na utkání deset lístků. O zápas je totiž v rodině velký zájem,“ dodal trenér, jehož počínání a výsledky Komety bude z manažerské lóže znovu bedlivě sledovat majitel klubu Libor Zábranský, který pravidelně v průběhu sezony přichází na střídačku. 

Soupiska Brna

Brankáři: Jan Kavan, Štěpán Lukeš, Dominik Furch. Obránci: Radek Kučeřík, František Němec, Marek Ďaloga, Alex Lintuniemi, Jan Zahradníček, Jan Ščotka, Lukáš Kaňák, Daniel Gazda, Rhett Holland (Kan.), Patrik Fajmon, Jan Mlčák. Útočníci: Lukáš Cingeľ, Jakub Flek, Adam Zbořil, Petr Kratochvíl, Martin Zaťovič, Pavel Jenyš, Martin Kohout, Tomáš Marcinko (SR), Andrej Kollár, Tomáš Vincour, Kristián Pospíšil, Steve Moses (USA), Zdeněk Okál, Petr Holík. Trenér: Patrik Martinec. Asistenti: Jaroslav Modrý, Jiří Horáček a Jiří Otoupalík.

Změny v kádru

Přišli: Štěpán Lukeš (brankář; HC Energie Karlovy Vary), Daniel Gazda (obránce; PSG Berani Zlín), Lukáš Kaňák (obránce; HC Oceláři Třinec), Lukáš Cingeľ (útočník; Mountfield Hradec Králové), Alex Lintuniemi (obránce; BK Mladá Boleslav), Jan Zahraníček (obránce; HC Oceláři Třinec), Pavel Jenyš (útočník; VHK Robe Vsetín), Martin Kohout (útočník; HC Energie Karlovy Vary), Petr Kratochvíl (útočník; PSG Berani Zlín), Tomáš Marcinko (útočník; HC Oceláři Třinec), Steve Moses (útočník; HPK Hämeenlinna/Fin.).

Odešli: Marek Čiliak (brankář; Marseille Spartiates/Fr.), Michal Gulaši (obránce; Banes Motor České Budějovice), Marek Hrbas (obránce; PSG Berani Zlín), Tomáš Kundrátek (obránce; HC Oceláři Třinec), Radek Koblížek (útočník; KooKoo Kouvola/Fin), Luboš Horký (útočník; Pelicans Lahti/Fin.), Jiří Ondráček (útočník; Steaua Bukurešť/Rum.), Kim Strömberg (útočník; bez angažmá), Eduard Šalé (útočník; Barrie Colts/OHL).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/HCKometa Brno

Štítky Kometa, Brno, Přestupy, Extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bude to nejlepší extraliga za dvacet let, tuší nabuzená Kometa, která chce hrát o pohár  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.