Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dvě italské krásky v Brně aneb jízda dětských snů

PR článek

Neznám nikoho, kdo by si jako malý chlapec nehrál s autíčky a zároveň nesnil o tom, že se jednou ve svém vymazleném Ferrari nebo Lamborghini bude vozit. Většina z nás i s postupem času mohla bohužel zůstat jen u snění a žádostivých pohledů směrem k poličce plné barevných "angličáků". Až dodnes. Doby, kdy se s takovými auty vozili pouze filmové hvězdy a velmi úspěšní podnikatelé, jsou pryč. Díkybohu.

Nemáte pár přebytečných milionů na pořízení Ferrari? Nezoufejte. Díky SportDrive.cz se můžete cítit jako king i za rozumné peníze. Půlhodinové rande s jednou ze dvou italských krásek vás totiž vyjde zhruba na dva tisíce. Za prvotřídním zážitkem přitom nemusíte letět ani nikam daleko, SportDrive.cz pravidelně větrá stáda koní pod kapotou v Brně, Praze, Olomouci a Ostravě. Je tedy na čase oprášit své klučičí sny!

Krása má dvě barvy a stovky koní pod kapotou

SportDrive.cz ve své nabídce dvě opravdové lahůdky: Ferrari 458 Italia a Lamborghini Gallardo. Krásku a zvíře. Přičemž obě auta splňují definice krásky i zvířete. Na pohled radost, to musí uznat každý. A na svezení? Pojďme se podívat..

Šest set koní za hlavou

Poté, co jsem se notnou chvíli kochal a mlsně obcházel okolo téhle červené kočičky, mě instruktor Jirka pozval poznat jí zevnitř a podívat se jí na drábky. Interiér je přesně to, co od takového auta čekáte - jednoduché spojení sportovní dravosti a přiměřeného luxusu. Přístrojová deska s volantem vypadají mocně. Aby ne, když ovládají 570 koňských sil v osmiválcovém motoru, který vám trůní za pravým ramenem. Shlédnout instruktážní video, seznámit se s ovládáním auta, nastartovat. Ferrari zavrčí. „Opatrně na plyn i brzdy. Je citlivé a přitom neskutečně dravé," upozorňuje mě sympaťák Jirka. A můžeme jet.

Pro každého, kdo do supersportu sedá poprvé, je po chvilce popojíždění překvapivým zjištěním, že v něm člověk může v pohodě zažít klidnou, nezběsilou jízdu. Na pedálech je to opravdu citovka. Ze začátku se držím zkrátka, jen ji lechtám. Zvýšený řev při každém jen trochu silnějším přišlápnutí plynu mi však dává vědět, že pokud budu chtít, ona je připravena. A já chci. 

První silnější sešlápnutí, otáčky vylétnou, automatická převodovka řadí, já se zařezávám do sedačky. Zvuk a síla motoru působí jako droga. Nikdy bych neřekl, že takový "řev" může působit tak balzamujícím účinkem. Sedím v autě sotva deset minut a už bych nechtěl měnit.

Jednou, dvakrát zkusíme pořádně zrychlit, předjíždíme. K tomu svižný startík z nuly, s pedálem až na podlaze a pak rychle na brzdy. Pak už jen klidný dojezd, parkování, vstřebávání dojmů. Tohle rande s italskou kráskou dopadlo božsky. Tím však nekončím, čeká mě její krajanka.

Tuhle šelmičku musíte probudit

Říká mi hned ze startu jmenovec Marťas. Sedím v Lamborghini Gallardo. Za sebou mám o další dva válce navíc, koníčků zhruba stejně. Stejně hodně. „Zvyknul jste si na Ferrari?" ptá se Martin. „No, zvykl bych si asi rád," odpovídám. „To každý, věřte mi. Lambo je ale jiné. Musíte ho trochu.. probudit, vytočit. A těch brzd se nelekejte, berou krásně, jen si je musíte osahat," dodává Martin.

Opravdu je jiné. Zatímco červená šelma vyjela na každou "první dobrou", Lamborghini se na tomto randíčku chová jako elegantní a trochu odměřená dáma. Dejme ji čas. Po městě jsem si ještě na žádné odvážnější zblížení netroufl. „Provětrám ji až za městem," říkal jsem si v duchu. A ejhle, ona provětrala mě.

Tahle žlutá krasavice je stejně tak divoká, jako zprvu tajemná. Ve chvíli, kdy ji dáte trochu "napít", odmění se vám doslova brutálním zvukem a zrychlením. A brzdy? Že se mi ze začátku zdály necitlivé? Po prvním výraznějším sešlápnutí jsem si za tenhle dojem chtěl dát facku. 

Druhé seznámení bylo delší, o to víc mě pak po čtvrthodině mrzelo, že jsem nebyl odvážnější. I když dopravní policisté by na to asi měli jiný názor.

Co říci závěrem?

Zkus a uvidíš. Nebo spíš ucítíš. A ucítíš toho hodně: lítost, že ji opouštíš. Vděčnost, že ti dala tak krásné chvíle moci, strachu a nadšení. A motivaci. V reálnějším případě ji pozvat díky SportDrive.cz na další čtvrt, půl nebo hodinové rande. (Ani růže kupovat nemusíš, stačí jít na www.slevanasupersport.cz). V tom méně reálném případě motivaci si ji jednou pořídit sám. Ale co, sny se přece plní. Tedy aspoň já jsem si po dnešku jeden splnil určitě.

 A doporučuji to každému. Je to nádherný pocit.


 

Štítky Ferrari, Brno, Lamborghini, randění, Lamborghini Gallardo, Praha, Ferrari 458 Italia, Ostrava, Olomouc, Kráska a zvíře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě italské krásky v Brně aneb jízda dětských snů  |  Radilka  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.