Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

GLOSA: Drahoš kontra Zeman, rukavice dolů a deset let v Rusku

Zahřívací kolo skončilo, ring je volný a dá se čekat, že soupeři do druhého kola prezidentské volby vtrhnou bez rukavic. Jde samozřejmě o nadsázku, přeci jen Jiří Drahoš i Miloš Zeman jsou pánové v letech. Zejména starší Zeman viditelně fyzicky sešel a jejich bitva bude pochopitelně jen verbální.

Prezident Zeman pro druhé kolo totiž podle očekávání změnil názor i taktiku a rozhodl se jít do veřejných mediálních debat s Jiřím Drahošem. Otázka je, kde debaty proběhnou. Není to totiž vůbec otázka triviální.

Zeman si hned ve svém krátkém povolebním vystoupení neodpustil další atak na Českou televizi a jistě by dal pro debatu přednost sobě zjevně nakloněné televizi Prima, případně otevřeně prozemanovské TV Barrandov.

Na tuhle hru Drahoš těžko přistoupí a bude zajímavé sledovat už jen to, kde, v jakých kulisách, s jakým moderátorem a jakými nastolenými tématy se diskuse odehraje (či odehrají).

Zlé jazyky mimochodem tvrdí, že před pěti lety to byla právě debata na TV Prima mezi Zemanem a Janem Fischerem (toho času favoritem volby), co rozhodlo a poslalo posléze Fischera ke dnu. Nešlo ani tak o rétorické mistrovství Zemana jako o to, že jeden z kandidátských týmů dostal dopředu scénář debaty a druhý nikoli. Hádejte, který to byl…

Když dopředu víte, že vás moderátor bude zkoušet živě z angličtiny a z ruštiny, nepochybně pak působíte pro lid obecný mnohem suverénněji, věrohodněji, lépe.

Jiří Drahoš říká, že vsází na slušnost. I z výše zmíněné historky se lze ale poučit a očekávat, že následujících 14 dní prezidentské kampaně můžeme čekat nejednu podpásovku.

Miloš Zeman má na to svoje lidi, z nichž někteří se ani netají tím, že to, jak soupeřům zatočit krkem, se jezdili učit – kam jinam než do Ruska. Vždyť takový Martin Nejedlý tam strávil – nikdo přesně neví čím – pěkných deset let.


Text byl původně publikován na HlidaciPes.org

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Hlídací pes

Štítky volby, prezident, kandidatura, Hlídací Pes, Miloš Zeman, Jiří Drahoš, Rusko, Jan Fischer, Česká televize, Martin Nejedlý, TV Barrandov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GLOSA: Drahoš kontra Zeman, rukavice dolů a deset let v Rusku  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.