Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak vytvořit kouzelné prostředí pro klidný spánek vašeho miminka

PR článek

Spánek je regenerační a ozdravná činnost. Dalo by se říct, že je jednou z nejdůležitějších aktivit v našem životě. A pro děti, které se teprve vyvíjejí, to platí dvojnásobně. Jak miminku vytvořit prostředí, ve kterém se mu bude spinkat co nejlépe?

Jak vybrat matraci a povlečení

Další důležitou volbou je výběr správné matrace. Ta by měla být spíše tvrdá, aby miminko při spánku dobře podporovala. Výška matrace by měla být alespoň 10 centimetrů a mezi matrací a postýlkou nesmí být mezera, ve které by se miminko mohlo skřípnout.

Jak vybrat správnou matraci pro malé i velké se dozvíte na webu MKLuzkoviny.cz

Optimálním materiálem je pak studená HR pěna, optimální naopak není paměťová pěna.

A jak na výběr ostatních součástí postýlky

Přibližně do dvou let miminko nepotřebuje polštář. Pro správný vývoj páteře je naopak důležitý pevný a rovný povrch. Místo peřinky pak sáhněte po zavinovačce nebo spacím pytli.

Ideální prostředí začíná vhodnou postýlkou

První, co musí postýlka splňovat, jsou bezpečnostní normy (ČSN EN 716-1). V postýlce pro miminka by určitě nemělo být nic navíc. Přestože to na Instagramu vypadá pěkně, prostředí plné plyšáků, hraček a dalších potenciálně nebezpečných věcí pro spánek miminka určitě není vhodné.

V postýlce by tak měl být maximálně spací pytel nebo zavinovačka. V prázdné postýlce se miminko cítí dobře. A hlavně je v bezpečí. Pokud je postýlka plná hraček, nedochází k dostatečné cirkulaci vzduchu a děťátko se může začít přehřívat, nebo si o nevhodnou hračku ve spánku ublížit.

Zaměřte se také na správné rozměry postýlky

Nadčasová a klasická postýlka má hranatý tvar a rozměry 120 x 60 centimetrů. Jedná se o praktickou volbou, která má často dostatek úložného prostoru. Přestože zabírá více místa oproti moderním oválným nebo kulatým postýlkám, rozhodnutí pravděpodobně litovat nebudete. I z toho důvodu, že neobvykle tvarované postýlky jsou často zbytečně drahé. Jestli váháte, zda pořídit stahovací bočnice nebo příčky, záleží především na vašich preferencích. Příčky jsou o něco bezpečnější, ale ve výsledku jsou obě varianty vyhovující.

Miminko v optimálně nastaveném prostředí a v prázné postýlce bude spát… no, jako miminko. V noci vás bude určitě budit a sami si klidného spánku chvíli neužijete. Ale na tyto šťastné chvíle, které vám nedají spát, budete za čas v dobrém vzpomínat.

Ohodnoť článek

Štítky spánek, matrace, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak vytvořit kouzelné prostředí pro klidný spánek vašeho miminka  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.