Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Meteorologové vyhlásili na jihu Moravy smogovou situaci

Český hydrometeorologický ústav smogovou situaci vyhlásil z důvodů, že v regionu panují velmi špatné rozptylové podmínky již od víkendu. Zlepšení nelze v nejbližších dnech očekávat. Smog trápí od neděle především centrum Brna a také Mikulov na Břeclavsku.

Smogová situace byla vyhlášena poté, co naměřené čtyřiadvacetihodinové koncentrace pro polétavý prach na některých místech až dvojnásobně překročily stanovené limity. Limit je určen na 50 mikrogramů na metr krychlový. Dnes v 6 hodin ráno meteorologové naměřili v Brně - Tuřanech 140,7 mikrogramu.
   
Obdobně vysoké hodnoty v uplynulých dnech hlásila oblast u brněnského výstaviště, okolí ulic Zvonařka a Svatoplukova. Téměř na dvojnásobek povoleného limitu se vyšplhaly hodnoty v Mikulově.
   
Meteorologové varují především lidi s chronickými dýchacími potížemi, srdečními nemocemi, seniory či děti. Žádají také řidiče, aby pokud možno nevyjížděli, protože výfukové plyny mohou situaci výrazně zhoršit.

„V nejbližších dnech nemůžeme očekávat výraznější zlepšení. Zhoršené rozptylové podmínky budou přetrvávat,“ uvedl mluvčí kraje Jiří Klement.

Zdroj: ČTK

Štítky počasí, Jihomoravský kraj, smog, jižní Morava, Brno, smogová situace, meteorologové, Morava, Mikulov, Český hydrometeorologický ústav, okres Břeclav, Jiří Klement, Brněnské výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vyhlásili na jihu Moravy smogovou situaci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.