Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Exministr Julínek je ekonomickým náměstkem Nemocnice Boskovice

Bývalý ministr zdravotnictví za ODS Tomáš Julínek pracuje od pondělí jako ekonomický náměstek Nemocnice v Boskovicích. Julínek dnes řekl, že chce vylepšit hospodaření nemocnice, která spadá mezi páteřní zdravotnická zařízení Jihomoravského kraje.

Využívá ji přibližně 100.000 obyvatel severní části Blanenska. Koncem tohoto roku by měla být ve ztrátě 20 milionů korun.

"Jde o to, aby se zastavil ekonomický propad boskovické nemocnice, která stejně jako ostatní nemocnice v zemi bojuje se současnou špatnou situací ve zdravotnictví," zdůraznil Julínek, který svůj nový post vnímá jako funkci krizového manažera.

Do funkce jej jmenoval jednatel městské společnosti Nemocnice Boskovice Dan Navrátil. "Já toto rozhodnutí plně respektuji. Je na něm, jaký manažerský tým si kolem sebe vytvoří. Pan Julínek je zkušený člověk v oboru a nemocnici by mohl pomoci," řekl dnes boskovický starosta Jaroslav Dohnálek (ODS).

Julínek uvedl, že podrobně studuje všechny materiály související s ekonomikou nemocnice. Zdravotnické zařízení je podle něj sice v těžké situaci, jeho problémy se ale neliší od potíží, které nyní mají kvůli nízkým úhradám jiné nemocnice.

"Samozřejmě nechceme, abychom se dále propadali do červených čísel. Doufáme, že se od příštího roku změní úhradová vyhláška a peníze, které za poskytnutou zdravotní péči dostává nemocnice od VZP, se změní k lepšímu," uvedl Dohnálek. Dále je podle něj nutné, aby nemocnice začala mnohem více "rozumně šetřit".

Julínek po odchodu z funkce ministra zdravotnictví ve vládě Mirka Topolánka (ODS) působil jako poradce a expert pro otázky zdravotnictví. V letech 1998 až 2010 byl jedním ze senátorů za Brno. Před třemi lety ale tento post již neobhájil. Porazil jej současný senátor Jan Žaloudík, který kandidoval jako nestraník za ČSSD.

Zdroj ČTK

Štítky Tomáš Julínek, nemocnice Boskovice, náměstek, zdravotnictví, nemocnice, Nemocnice Boskovice s.r.o., ODS, Jihomoravský kraj, okres Blansko, Mirek Topolánek, Jan Žaloudík, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exministr Julínek je ekonomickým náměstkem Nemocnice Boskovice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.