Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Díky prázdninám by počet nemocných neměl stoupat

Počet lidí s chřipkovými nemocemi se na jihu Moravy od minulého týdne nezvýšil. Nyní připadá 2447 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Po rychlém růstu nemocných v posledních týdnech tak počet stagnuje. Přibývá ale nemocných ve střední věkové skupině a mezi seniory.

Příští týden jsou v Jihomoravském kraji jarní prázdniny, a tak se podle Radky Boháčové z Krajské hygienické stanice Brno zřejmě počet nemocných v nejbližší době nezvýší.

„Mají na to vliv prázdniny, kdy děti nechodí do školy a řada dospělých si vezme dovolenou z práce. Čekáme, že se počty sníží nebo budou stagnovat. Je to ale umělé,“ uvedla hygienička.

Chřipku má 482 pacientů na 100 tisíc obyvatel, zbytek lidí má akutní respirační onemocnění. V jihomoravských nemocnicích stále zůstává doporučení na omezení návštěv. Pro chronicky nemocné nebo pacienty po operacích by totiž chřipka mohla být nebezpečná.

Počty hospitalizovaných s chřipkou se podle Boháčové mění, vyskytly se i vážné případy. Několik pacientů v posledních týdnech na chřipku zemřelo.

Hygienici doporučují nechodit na místa, kde se sdružuje velké množství lidí. Dobrý je také častý pohyb na čerstvém vzduchu, zdravá životospráva, dostatek vitaminů a dodržování hygieny rukou.

Zdroj: ČTK

Štítky chřipková epidemie, Jihomoravský kraj, nemocnost, Morava, Radka Stupková, pacient, chřipka, jarní prázdniny, Krajská hygienická stanice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky prázdninám by počet nemocných neměl stoupat  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.