Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Inspekce našla v mletém mase z Polska bakterie salmonely

Státní zemědělská a potravinářská inspekce varuje spotřebitele, aby nejedli půlkilogramový mix polského mletého hovězího a vepřového masa z Lidlu. Analýza výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi salmonely. Inspekce vložila informaci do systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).

Bakterie se objevila v balení o 500 gramech od polského výrobce Zaklady Miesne Henryk Kania. „Výrobek inspektoři odebrali v distribuci společnosti Lidl Česká republika. Potravina byla označena údajem spotřebujte do 5. 3. 2017, a proto se v tržní síti už nenachází. Důrazně však varujeme spotřebitele, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby ho nekonzumovali, nerozbalovali a případně vrátili do místa, kde jej zakoupili," uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Podle něj nemá zmrazení na bakteriální kontaminaci žádný vliv. „Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce," dodal Kopřiva.

Zdroj: ČTK

Štítky Polsko, Lidl, Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva, Státní potravinářská inspekce, Česko, bakterie, salmonelóza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspekce našla v mletém mase z Polska bakterie salmonely  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.