Vyhledávání

Nalezené články: "bakterie"

Veterináři našli v bourárně na Brněnsku tři čtvrtě tuny zapáchajícího vepřového

V bourárně v Olší na Brněnsku se ukrývalo téměř osm set kilogramů zkaženého masa. Zapáchající vepřové našli inspektoři Státní veterinární správy (SVS). Hygienické podmínky neodpovídaly zákonným požadavkům, výrobce maso zpracovával v nevyhovujícím...

Státní veterinární správa stahuje z trhu šunku kvůli přítomnosti listerií

Státní veterinární správa upozorňuje, že z prodeje stáhla šunku pojmenovanou „Grilovaná šunka se sníženým obsahem soli, šunka nejvyšší jakosti“ od Beskydských uzenin. Důvodem je zjištěná přítomnost bakterie Listeria monocytogenes, která může ohrozit...

Z grilovačky rovnou do nemocnice. V létě roste počet případů salmonelózy, varují odborníci

Letní vedra, grilování nebo jídlo na cestách. To vše může zvýšit riziko salmonelózy. Infekci provází horečka, průjem či zvracení. Příčinou bývá často špatně tepelně upravené maso nebo vejce. Většina lidí nemoc zvládne doma, důležitý je dostatek...

Horka zvyšují riziko otravy jídlem. Jak zdravotním problémům předejít?

Vysoké teploty zvyšují riziko otravy z jídla. Odborníci radí, jak zdravotním nešvárům předejít. Klíčovou roli hraje i způsob nakupování a samotné skladování potravin ve spížích.

Je voda vhodná ke koupání? Naučte se rozpoznat nebezpečné sinice

Letní dny lákají k osvěžení ve volné přírodě. Koupání v rybnících, jezerech nebo přehradách má své kouzlo, ale zároveň může přinášet zdravotní rizika, zejména kvůli sinicím. Naučte se poznat, kdy je voda ke koupání bezpečná, a kdy je lepší se jí...

Více článků »

Nalezené fotogalerie: "bakterie"

Nebyla nalezena žádná fotogalerie.

Nalezené profily: "bakterie"

Nebyly nalezeny žádné profily.

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.