Středa, 3. září 2025, 13:00
V bourárně v Olší na Brněnsku se ukrývalo téměř osm set kilogramů zkaženého masa. Zapáchající vepřové našli inspektoři Státní veterinární správy (SVS). Hygienické podmínky neodpovídaly zákonným požadavkům, výrobce maso zpracovával v nevyhovujícím...
Pondělí, 1. září 2025, 07:00
Státní veterinární správa upozorňuje, že z prodeje stáhla šunku pojmenovanou „Grilovaná šunka se sníženým obsahem soli, šunka nejvyšší jakosti“ od Beskydských uzenin. Důvodem je zjištěná přítomnost bakterie Listeria monocytogenes, která může ohrozit...
Neděle, 6. července 2025, 09:30
Letní vedra, grilování nebo jídlo na cestách. To vše může zvýšit riziko salmonelózy. Infekci provází horečka, průjem či zvracení. Příčinou bývá často špatně tepelně upravené maso nebo vejce. Většina lidí nemoc zvládne doma, důležitý je dostatek...
Úterý, 1. července 2025, 12:00
Vysoké teploty zvyšují riziko otravy z jídla. Odborníci radí, jak zdravotním nešvárům předejít. Klíčovou roli hraje i způsob nakupování a samotné skladování potravin ve spížích.
Úterý, 1. července 2025, 11:00
Letní dny lákají k osvěžení ve volné přírodě. Koupání v rybnících, jezerech nebo přehradách má své kouzlo, ale zároveň může přinášet zdravotní rizika, zejména kvůli sinicím. Naučte se poznat, kdy je voda ke koupání bezpečná, a kdy je lepší se jí...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.