Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jihu Moravy se objevilo dalších šest nových případů žloutenky

Epidemie žloutenky v Jihomoravském kraji nekončí, za poslední týden přibylo šest nových případů. Předešlé dva týdny nebyl ani jeden nový případ. Od začátku roku evidují hygienici 24 nakažených. Loni jich bylo 448.

 

 

Tři nové případy jsou v Brně a tři na Blanensku. "Všichni nakažení byli v kontaktu s dřívějšími nemocnými a dalo se očekávat, že se u nich nemoc rozvine. Všechno jsou to rodinní příslušníci nakažených," uvedla ředitelka protiepidemického oddělení jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. 

Podle ní trvají také opatření na dvou školách v Brně, kde se objevili nemocní jednotlivci. Díky opatřením se však podařilo hygienikům zabránit šíření nákazy jak ve školách, tak v jiných kolektivech. Jedno z opatření bude nyní končit, další potrvá ještě do března. Hygienici provedli opatření u více než 2200 lidí, kteří byli v kontaktu s nakaženými. Díky tomu zabránili jejich onemocnění.

Výraznější problémy se žloutenkou začali hygienici registrovat loni. Tehdy týdně přibývalo 20 až 30 nakažených. Mnoho jich bylo v Brně. Celkem bylo za loňský rok 448 nakažených na jižní Moravě, což byla polovina z celkového počtu lidí se žloutenkou v celé zemi. Žloutenka se projevuje zvýšenou teplotou, bolestí svalů a kloubů, nevolností a zežloutnutím očního bělma a kůže.

Zdroj: ČTK
 

Štítky žloutenka, Morava, Jihomoravský kraj, Brno, Krajská hygienická stanice, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy se objevilo dalších šest nových případů žloutenky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.