Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Epidemie akutních respiračních infekcí na jižní Moravě po téměř dvou měsících ustupuje

Epidemie akutních respiračních infekcí v Jihomoravském kraji po téměř dvou měsících ustupuje. V regionu je nyní na 100 tisíc obyvatel 1867 nemocných, což představuje pokles proti minulému týdnu o devět procent. Vyplývá to z dat hygieniků, která dnes zveřejnili na svém webu.

„Epidemie akutních respiračních infekcí a chřipky v Jihomoravském kraji je za svým vrcholem a pozvolna klesá. Vyšší nemocnost přetrvává v okresech Znojmo, Hodonín a Blansko," uvedla ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Nejvíce nemocných, téměř 2500, bylo na jižní Moravě začátkem února. Proti vrcholu loňské epidemie to bylo přibližně o 1000 méně.

Nemocnost nyní klesla ve všech věkových skupinách vyjma lidí ve věku od 15 do 24 let, kde je situace stejná jako minulý týden. Ze sedmi procent na tři klesl podíl chřipky. „Ostatní infekce způsobují nechřipkové respirační viry a nyní také zvyšující se výskyt bakteriálních komplikací, které zpravidla na virem oslabený organismus sedají," dodala Ciupek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kašel, nemoci, zdraví, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie akutních respiračních infekcí na jižní Moravě po téměř dvou měsících ustupuje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.