Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sanitky v brněnské nemocnici jezdí nepřetržitě, aby mohli pacienti na dialýzu i v noci

Sanitky dopravní služby svatoanenské nemocnice v jihomoravské metropoli nově jezdí nonstop. Zdravotníci se tak postarají o lidi, kteří převoz potřebují mimo běžnou provozní dobu ambulancí. Změna pomůže například pacientům dialýzy, kteří do nemocnice dojíždí v noci.

Větší pohodlí a kratší čekací doby na transport do zdravotnického zařízení nabídla potřebným Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně už před dvěma roky. Nyní přišla s další změnou, a sanitky zdravotní dopravní služby už jezdí nepřetržitě.

„Naším cílem je dosáhnout soběstačnosti v převozech pacientů naší nemocnice. Hodnocení služby se promítá do výsledné spokojenosti pacienta, a na té nám jako přímým zaměstnancům instituce pochopitelně záleží,“ uvedl vedoucí Zdravotní dopravní služby FNUSA Martin Kalmus

Nová pravidla pomůžou například pacientům dialýzy, kteří dojíždí v noci nebo těm, které lékaři ošetřili na urgentu mimo provoz ambulancí. Poptávka po transportech se navíc neustále zvyšuje. Loni v září řidiči přepravili zhruba osm set lidí, o rok později už téměř dva tisíce.

Zdravotnické zařízení aktuálně jezdí osmi auty, která obsluhuje dvanáct šoférů a jeden dispečer. Každý den jeden z vozů funguje v režimu dvouposádky pro nemocné s omezenou hybností. O službu žádají lidé, kteří od doktora dostali příkaz ke zdravotnímu převozu. V takovém případě cestu zaplatí pojišťovna. Ačkoliv je spádovou oblastí sanitek hlavně Morava, lze cestovat i do rehabilitačních či lázeňských center v jiných částech republiky.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNUSA

Štítky Brno, FNUSA, nemocnice, sanitky, převoz, pacienti, dialýza, zdraví, zdravotnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sanitky v brněnské nemocnici jezdí nepřetržitě, aby mohli pacienti na dialýzu i v noci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.